Rämpstoidus on vähe sellist, mida keha tegelikult vajab, küll aga on lisatud sinna kõikvõimalikke rasvu, suhkrut ja soola. Ja kogu selle jama söömine kurnab keha pika peale ära.Foto: PantherMedia/Scanpix
Keha
21. veebruar 2018, 10:59

Viis levinud, kuid väheteadvustatud asja, mis kurnavad su täiesti ära (1)

Kui tunned vaatamata selgetele päikeselistele ilmadele, et oled väsinud ning see tunne ainult süveneb, püüa leida kurnatuse põhjuseid. Siin on välja toodud viis levinud, kuid väheteadvustatud asja, mis kurnavad su täiesti ära.

* Rämpstoidus on vähe sellist, mida keha tegelikult vajab, küll aga on lisatud sinna kõikvõimalikke rasvu, suhkrut ja soola. Ja kogu selle jama söömine kurnab keha pika peale ära, kirjutab Health Essentials.

* Hommikusöögi mittesöömine. Kui on kiire, siis esimese asjana kiputakse hommikusöögist loobuma. Kuid asjata - just see annab kogu ülejäänud päevaks tarviliku tegutsemisenergia.

* Omega-3 rasvhapete puudus. Uuringud on leidnud, et need rasvhapped aitavad ennetada ja leevendada meeleoluhäireid ja sedaviisi ka kurnatust.

* D-vitamiini puuduse üks levinumaid sümptomeid on pidev kurnatus ja jõuetus.

* Liiga vähe unetunde. Tegelikult oleks pidanud sellest punktist alustama. Ehk - kui tunned pikemat aega, et oled väsinud, katseta esimese asjana pikema ööunega.