Foto: PantherMedia/Scanpix
Keha
21. veebruar 2018, 15:18

KIIRELT VORMI: seitse vitamiini, mida peaks sööma iga kaalulangetaja

Isegi, kui sa sööd igapäevaselt korralikult puu- ja juurvilju, napib su kehas suure tõenäosusega vitamiine ja toitaineid, mis soodustavad kaalu langetamist.

Asi on nimelt selles, et kaalu kaotamiseks vajab keha aineid, mis aitavad peletada ebatervislikke isusid, reguleerida ainevahetust ning toetavad seedesüsteemi tööd, kirjutab Women´s Health ja toob välja seitse vitamiini/mineraalainet, mida sa võiksid enda rõõmustamiseks dieedi kõrvale tarbida.

1. Raud - rauda sisaldavad toidud aitavad vältida väsimust ja annavad jõudu tugevamalt trenni teha, mis omakorda toetab su püüdlusi kaalu kaotada. Kõige rohkem leidub rauda punases lihas.

2. C-vitamiin - päevas peaks seda tarbima vähemalt 75 grammi ning parimateks allikateks on apelsinid, paprika ja kapsas.

3. Kaltsium - päevas peaks seda tarbima 1000-1200 milligrammi ning parim allikas selle ammutamiseks on jogurt.

4. Rasvad - sööma peaks selliseid asju nagu avokaado, pähklid, lõhe ja õliiviõli. Tegemist on tervislike rasvadega, mis hoiavad näljatunde kauem eemal.

5. Vitamiin B6 - see aitab toitu energiaks muuta ning ühtlasi vähendab isu suhkrurikaste ja süsivesikuterikka toidu järele.

6.Tsink - aitab reguleerida ainevahetust. Seda leidub näiteks kõrvitsaseemnetes.

7. Magneesium - aitab kaasa lihaste kasvule ning hoiab seedimise korras. Päevas peaks seda tarbima 320-450 milligrammi ning seda leidub näiteks keedetud spinatis.