Foto: PantherMedia/Scanpix
Meeled
27. veebruar 2018, 09:22

Kas sa tead, millised toidud vähendavad depressiooniriski? (1)

Ameerikas läbi viidud uuringus jälgiti ligi tuhande inimeste tuju ja toitumist kuue aasta jooksul ning leiti, et puuviljade, köögiviljade ja täisteratoodete söömine vähendab depressiooniriski vähemalt 10%. 

Uuringus osalejate keskmine vanus oli 81 eluaastat.

Ilmnes, et need, kelle toidueelistusse ei kuulunud punane liha, küllastunud rasvad ja suhkur, kuid kes sõid ohtralt puu- ja juurvilju, põdesid 10% väiksema tõenäosusega depressiooni, kirjutab Telegraph. 

Antud uuring on oluline, sest depressioon on eakate puhul levinudn ning toidulaua muutmine on lihtsam ja ka vastuvõetavam kui ravimite tarvitamine.