Sander vajab individuaalset ravivesivõimlemist, mille järjepidev võimaldamine pole perele aga jõukohane.Foto: erakogu
Lapsed
2. märts 2018, 09:38

Mitmete anomaaliatega sündinud poiss vajab tuge ravivesivõimlemise saamiseks (1)

Mitmete anomaaliatega sündinud 6-aastane Sander vajab pingete leevendamiseks ja lihaste treenimiseks järjepidevat individuaalset ravivesivõimlemist, mille võimaldamine käib lapse perele üle jõu.

6-aastane Sander sündis lülisamba väärarengu ja kahepoolse neurosensoorse kuulmislangusega ehk ta oli kaasasündinult kurt. Lapsele on paigaldatud ajutüve implantaat ning ta õpib logopeedi toel kõnelema. Hiljuti läbis poiss lülisamba operatsiooni, et tema seisund paraneks. Lapse seljal ja kaelal esineb aga endiselt kõverusi ning palju lihaspingeid. Kuna seljas asuva implantaadi tõttu on igasugused põrutamisohuga treeningud Sanderile mittesoovitatud, on ravivesivõimlemine üks parimaid viise ta pingeid leevendada ning lihaseid treenida.

Poiss vajab individuaalset ravivesivõimlemist, mille järjepidev võimaldamine pole perele aga jõukohane. Seega pöördus pere Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi poole, kes otsustas heade annetajate abil toetada Sanderile vajalikku regulaarset individuaalset füsioteraapiat vees aasta jooksul üle 1250 euroga, millele panustab kohalik omavalitsus lisaks 500 eurot.

Lastefondi toetustaotluste juht Eveli Ilves nentis, et heategevusorganisatsioon on individuaalset ravivesivõimlemist hakanud toetama viimase poole aasta jooksul ning hetkel toetab fond kolme last. “Meil on väga hea meel, et saame nende laste puhul võimaldada just individuaalset lähenemist, sest see on suureks abiks laste taastusravis,” rääkis Ilves. “Kindlasti on neid peresid veel, kus laps vajaks haigusest tulenevat arsti soovitusel just sellist teenust,” tõi ta välja. “Julgustan peresid meie poole pöörduma ja uurima toetusvõimalusi,” kutsus Ilves üles.

Et kõik arendavaid teraapiaid vajavad lapsed, kelle pered on Lastefondi poole pöördunud või veel paari aasta jooksul pöörduvad, saaksid vajalikku abi, on Lastefond ellu kutsunud kampaania Üleannetus, mille eesmärgiks on koguda summa, mis võimaldaks aidata 35 arendavaid teraapiaid vajavat haiget last kolme aasta jooksul. Kõikidel headel inimestel on võimalik anda oma panus Sanderi ja teiste teraapiaid vajavate laste toetuseks kampaania veebilehel www.üleannetus.ee.