Foto: PantherMedia/Scanpix
Keha
6. märts 2018, 14:20

Lihtne ja soodne: nõks, mida soovitavad ülekilodest vabanemiseks ka teadlased (16)

Veejoomise olulisusest on kaalu langetamise juures räägitud palju. Küll aga pole eriti kõneldud, kas see lihtne nipp tegelikkuses ka töötab, otsustas üks naine selle omal nahal järgi proovida.

Varem olid siiski Briti teadlased palunud ülekaalulistel täiskasvanutel vähendada igapäevaselt söödavate kalorite arvu ning juua pool tundi enne iga söögikorda kaks klaasi vett, kirjutab portaal Woman´s Health.

Pärast 12 nädalat olid need, kes vett jõid, kaotanud umbes 1,4 üleliigset kilo võrreldes nendega, kes vaid igapäevaselt söödavate kalorite arvu vähendasid. Teadlased selgitasid seda sellega, et vesi tegi eelnevalt kõhu täis ning seetõttu söövad inimesed vähem.

Marygrace Taylor võttis selle katse eeskujuks ning tunnistas naisteportaalile antud intervjuus, et ta vihkab dieete. Iga kord lõpeb tal kalorite kärpimine sellega, et tekib soov rohkem süüa. Seepärast hakkaski ta mõtlema: äkki piisab vaid veejoomisest ilma toitumisharjumustes muudatusi tegemata.

Esimesel eksperimendihommikul astus ta kaalule, mis näitas 57 kilo.
Ta võttis endale eesmärgiks juua kaks nädalat pool tundi enne söömist kaks klaasi vett.

See ei õnnestunud tal alati. Paaril korral tundus see talle lihtsalt ebapraktiline, näiteks õhtusöögile minnes, kus olnuks seda poole tunni nõuet raske täita. Vahel kippus ka veejoomine ununema ning nii kaanis Marygrace vahetult enne söömist kraanist vett.

Esimene muutus, mida naine enda juures tähele pani, oli see, et ta jättis veerandi oma toidust puutumata. Et ta on pidanud end inimeseks, kes sööbi oma taldrikult viimsegi raasu, oli see esialgu päris imelik. Lisaks märkas naine, et ta on energilisem. Eriti pärastlõunasel ajal.

Kaks nädalat hiljem astus ta taas kaalule. See näitas kilo vähem.

Naine tunnistab, et see oli talle üllatav, kuna ta oli tõesti ainult joonud rohkem vett.

Seega kinnitab ta: vesi on lihtne ja valutu viis vabaneda liigsetest kilodest. Ainus, milles tuleb vett juues olla kindel, on tualeti lähedalolek – selline salenemisviis ajab lihtsalt ohtralt pissile.