Lapsed

Täna tähistatakse üle kogu Euroopa logopeedide päeva

Logopeed: „Vanemad, rääkige oma lastega. Kõne areneb suheldes.“ (5)

LISA KOMMENTAAR

Tiiu25. mai 2020, 12:48
Süüdi on need uhked välismaised lutid, mis täidavad terve lapse suu ja lapse kurk ja hambumus on selle tagajärjel moondunud ja ei arene korralikult välja.
3 lapse ema31. detsember 2018, 22:02
Mina olen oma lastega ka alguses pudikeelt rääkind ja nunnutanud. Aga sellegipoolest pole mu suurel lapsel olnud iial logopeedilisi probleeme. Ja kaks väiksemat on aasta ja kaheksa kuused ja räägivad 5 sõnalisi lauseid. Üks tundis1,5 aastaselt juba kõiki tähti. Ei loe see nunnutami e küll midagi, ega keegi igavesti nendega nii ei räägi.
murr9. märts 2018, 20:48
vanemad istuvad telefon näpus,lapsed ja kõik muu pole oluline
Reet6. märts 2018, 19:21
Olen täheldanud, et lapsega räägib lapsevanem ka pudikeelt, mitte korrektset eesti keelt, lakiseb ja pudised ning on ise üliõnnelik, mõtlemata, et laps jäljendab ja kuuleb ebakorrektset hääldust. Kui me õpetame võõrkeelt siis me ei tahaks ebakorrektset lalinat, millel pole tähendust. Miks me oma lastega teist moodi siis räägime. Kas kaotame aru ja käitume ise kui poolearulised- lalisedes? Vanemad käituge õigesti ja rääkige korrektset eesti keelt õigete sõnade ja hääldusega.
5-aastase kakskeelse ema6. märts 2018, 16:01
Nõus logopeediga. Siiski pean mainima, et mitte kõik "elule aidatud" lapsed pole "sellised". Mu laps on enneaegne (2kuud). Alustas oma elu reanimatsioonis. Kuid ta on väga arukas, rikka sõnavaraga ja suurepärase jutustamisoskusega laps. Tõsi, mängime koos palju ja jutustame kõikvõimalikke lugusid. Vestleme palju. Telekas meie peres ei domineeri.