Foto: PantherMedia/Scanpix
Keha
8. märts 2018, 15:05

Ohhoo! Kaunid naised parandavad meeste tervist (2)

Et flirt kauni naisterahvaga vallandab kehas tervislikke hormoone, väidavad teadlased, et kaunid naised parandavad meeste tervist.

Sellisele tulemusele jõudsid California ülikooli teadlased, kes viisid läbi katse 149 mehega. Kolmandik neist pidi katse käigus vestlema 25-aastase mehega, teised ühega seitsmest 18-22 aastasest naistudengist.

Pärast seda pidid mehed hindama neidude atraktiivset ning uuriti nende süljeproovist hormoonide taset, kirjutab Daily Telegraph. 

Ilmnes, et ka vaid viie minuti pikkune vestlus meeldiva naisega tõstis testosterooni taset 14% ja kortosooli taset 48%. Vestlus mehega kahandas neid hormoone - testosterooni 2% ja kortisooli 7%. Need mõlemad hormoonid on seotud õnnelikkuse ja heaolutundega.

Teadlased seletavad seda evolutsiooniga, sest nagu ütleb Cambridge’i ülikooli bioantropoloogiadoktor Leslie Knapp - midagi pole teha, kõik taandub seksile. 

Sestap soovitavad teadlased meestele, kes soovivad terved ja õnnelikud olla, sõpradega kõrtsi minemise asemel hoopis mõne meeldiva naisega aega veeta.