Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
9. märts 2018, 16:43

Seitse põhjust, miks oma tervise nimel rohkem spinatit süüa (1)

Spinat on väga tervislik ja toitaineterikas taim, mida hinnatakse eelkõige mineraalsoolade ja vitamiinide rohkuse pärast. Kui see sind veel spinatit sööma ei veena, olgu siin tälja toodud seitse head põhjust, miks oma tervise nimel rohkem spinatit süüa.

1. Spinat teeb seedesüsteemile head. Spinat on kiudaineterikas taim ja see tähendab, et see mõjub kogu su seedesüsteemile hästi, kirjutab Genius Beauty.

2. Spinat neutraliseerib naatriumi mõju. Spinat sisaldab ohtralt kaaliumi ning see tähendab, et see aitab naatriumi mõjul tekkinud kõrget vererõhku stabiliseerida. Üleüldse, kui sulle meeldivad rohkem soolased toidud, siis lisa menüüsse ka kaaliumirikkaid toite.

3. Spinat on kasulik südameveresoonkonnale. Selles sisalduvad ained ei lase veresoontel aheneda ja ennestavad ka halva kolesterooli teket.

4. Spinat ennetab verejookse ja osteoporoosi. Spinatis leidub ohtralt K-vitamiini. See vitamiin hoiab vere hüübimisega sasjad joonel ning koostöös teiste mineraalainetega kaitseb su luid ning ennetab osteoporoosi teket.

5. Spinat aitab vähki ja vananemist ennetada. Spinatis leiduvad flavonoidid vähendavad vabade radikaalide mõju organismis ning aitavad nii seega ennetada vananemist ja vähki.

6. Spinati muudab immuunsüsteemi tugevaks. Spinatis leiduvad  A-, C-, E-, D- ja B-vitamiinid soodustavad immuunrakkude teket.

7. Spinat aitab kaalu langetada. Kuigi toitaineterikas, ei ole spinatis eriti kaloreid.