Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
16. märts 2018, 19:21

Arvad, et sul on unehäired? Neli neli märki näitavad, et pole sul häda midagi!

Kui sa vähkred öö otsa voodis ja vaatad iga natukese aja tagant kella, on selge, et sul on unehäired. Mõnikord ei on unehäireteni jõudmine aga keerulisem ning inimen otsib tonti ka sealt, kus seda tegelikult pole.

Sestap toob terviseportaal Health välja neli märki, mille olemasolul pead väsimuse põhjuseid otsima mujalt kui kehvast unest.

* Sa uinud vähem kui  poole tunniga. Kuisa uinud vähem kui poole tunniga, on sul kõik korras. Kui uinumiseks läheb rohkem aega, oled sa voodisse läinud kas liiga vara või oled enne uinumist tegelenud liigselt sind ergutanud asjadega. Voodis lakke põrnitsedes une ootamine lükkab selle ainult kaugemale. Seega - leia õhtul aega lõõgastuseks ja mine voodisse õigel ajal.

* Sa ärkad öösiti üles, kuid mitte kauemaks kui viis minutit. See, et inimesed öösel korraks ärkavad, pole midagi erilist. Üe 65-aastastel võib olla öö jooksul isegi kaks pikemat ärkamist. teistel võivad sellised ärkamised viidata mõnele haigusele - räägi arstiga!

* Sa uinud paarikümne minutiga uuesti. Tavaliselt kulubki uuesti uinumiseks umbes veerand tundi. Kui sa oled ärkvel aga kauem, otsi endale rahustavaid tegevusi - loe lemmikraamatut või värvi värviraamatut.

* Sa magad peaaegu enamuse voodis olnud ajast. Kui eelmised punktid on täidetud, magadki sa enamuse ajast. Kui see on aga vastupid, pea meeles, et voodi on magamiseks ja seksiks. Kõik muud tegevused koli voodist elutuppa.