Foto: PantherMedia/Scanpix
Liigume
6. november 2021, 15:01

KUULA KEHA: viis märki, et on viimane aeg minna trenni (2)

Et sa püsiksid kauem terve, soovitavad arstid liikuda vähemalt pool tundi päevas. Mõne päeva võid ju vahele jätta, kui aega tõesti napib. Kui märkad enda juures aga neid viit asja, on viimane aeg treeninguks.

* Sa oled sageli haige. Kui viirushaigused hakkavad sulle kergesti külge, suurenda füüsilist koormust - nii tõstad ka keha vastupanuvõimet, sooviab Business Insider. Pealegi on läbi viidud hulgaliselt uuringuid, mis kõik kinnitavad - kui teed regulaarselt trenni, on su immuunsüsteem tugevam.

* Sul on kõht kinni. Kui liigutad end regulaarselt, soodustad sa ka seedeelundite tööd ja ennetad nii kõhukinnisust.

* Sa hingeldad liikudes. Hingeldamine on kõige levinum märk selles, et füüsilise aktiivsusega on lood kehvad. Kui hakkad hiingeldama näiteks trepist liikudes ja varem sa seda ei teinud, on see märk nõrgenenud südame-veresoonkonnast ja aeglasemast ainevahetusest. Mõlemad paranevad mõõduka trenniga.

* Sa oled masenduses. Treenimine soodustab kõigi nende hormoonide, mis parandavad tuju, mälu ja töövõimet, tekkimist. Sestap on treening hea vahend kurvameelsuse, depressiooni ja ka ärevuse vastu.

* Sul on raske magama jääda. Muuhulgas parandab treening ka keha sisemise kella tööd, see aga reguleerib uneaega. Kui sind vaevab unetus, võid abi otsida enda liigutamisest.