Andrit, kes pole varem paljuks pidanud vähihaigeid toetada, vajab nüüd ise abi vähiraviks.Foto: https://www.facebook.com/kingitudelu/
Terviseuudised
18. märts 2018, 13:29

Naine vajab abi kopsvähiga võitlemisel: "Minu suur ootus, usk ja lootus on näha lapselaste sündi ja kasvamist!" (27)

"Olen kasvatanud suureks tubli tütre, kes hetkel õpib TTÜ magistriõppes. Minu suur ootus, usk ja lootus on näha tema kooli lõpetamist, lapselaste sündi ja kasvamist," kirjutab 49-aastane Andrit vähiravifondile Kingitud elu lähetatud abipalves. Kopsuvähi raviks toetust taotlev naine varem isegi vähihaigeid toetanud.

Vähiravifond Kingitud elu on suhtlusportaalis Facebook postitanud abipalve, kutsumaks üles kõiki Eesti inimesi toetama 49-aastase Rakveres elava naise Andrit Palmi kopsuvähiravi. Ravimile Keytruda kulub järgneval kolmel kuul üle 17 000 euro.

Andrit kirjutab:  "Minu diagnoos on kopsuvähk parempoolse kopsu ülasagaras. Ka vasakpoolne kops ei ole täiesti korras. Diagnoos pandi 2016.aasta novembri alguses, siirded olid selleks ajaks alaseljas lülisambas.

Kannatasin väga tugevate seljavalude all. Kopsupilt, millelt oli kasvaja näha, tehti aprillis 2016, kuid ükski kohalik doktor sellel kasvajat ei näinud. Seega ravi algas alles kuus kuud hiljem tänu Põhja-Eesti Regionaalhaigla arstidele.

Talusin keemiaravi väga raskelt, kaotasin jõu ja kaalus umbes 20 kilogrammi. Viimased kuus kuud on haigus stabiilsena püsinud. Kuid tänaseks on minu raviarsti dr Kersti Oselini info alusel kasvaja aktiviseerunud ja vajab uut ravikäiku.

Olen 49-aastane, kasvatanud suureks tubli tütre, kes hetkel õpib TTÜ magistriõppes. Minu suur ootus, usk ja lootus on näha tema kooli lõpetamist, lapselaste sündi ja kasvamist.

Soovin terveneda, et panustada ise veel pikki aastaid Eesti inimeste tervisesse. Olen ka haigena aktiivselt vähiravifondile annetusi teinud. Püsin ääretult lootusrikas fondi poolt võimaldatava ravi ja tervenemise osas. Tänan kõiki annetajaid ja fondile soovin, et teil jätkuks veel pikaks ajaks jõudu antud ülla tegevusega jätkamiseks.”

Andriti ravile saab igaüks õla alla panna sihtotstarbelise annetusega, märkides makse selgitusse “Andriti raviks”. Rekvisiidid leiab siit