Saunas higistamine aitab kehast mürkaineid välja saada, lõõgastuda peale selle.Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
26. märts 2018, 12:00

OLEMINE KERGEMAKS: seitse lihtsat tegevust, mis aitavad keha mürkainetest puhastada (1)

Kui soovid pärast pikka talve kergemat keha ja säravamat väljanägemist, võta ette organismi puhastamine. Õnneks ei tähenda see mingit hulluksajavat paastumist - ka päris pisikeste igapäevaste tegevustega saad kehast mürkained välja.

* Vähenda suhkru tarbimist. Viska menüüst välja nii suhkur kui selle kunstlikud asendajad, soovitab Shape. Nii aitad kaasa veresuhkru taseme reguleerimisele ning aitad ka ainevahetust kiirendad.

* Joo sidrunivett. Hommikune klaas sidrunivett äratab keha ja ergutab seedimist. Sidrun aitab kaasa ka mürkainete väljutamisele.

* Liiguta end. Kui teed regulaarselt trenni, utsitad ka keha paremini töötama. Muuhulgas ka seedesüsteemi. Mitmed uuringud on leidnud, et end korrapäraselt liikumises hoidvatel inimestel on kehas toksiine võrreldes mittetreenivate inimestega oluliselt vähem.

* Joo teed. Iga päev tuleks juua vähemalt liiter vett. Kui sellest saab kõrini, joo teed. Antioksüdantiderohke roheline tee hoiab kehast põletikud eemal, kofeiinirohke must tee ergutab.

* Söö lisaainetevaba toitu. Kui toit on puhas ja töötlemata, on kehal seda kergem käidelda ning nii koguneb ka mürkaineid vähem.

* Käi saunas. Saunas higistamine aitab kehast mürkaineid välja saada, lõõgastuda peale selle.

* Koori keha. See aitab vereringet elavdada ning soodustab samuti jääkainete väljutamist.