Kosuta end hea toiduga!Foto: Pixabay
Nipid
18. jaanuar 2019, 13:00

Tunned end väsinult? 5 toiduainet, mis kosutavad su enesetunnet ja välimust (2)

Toit on parim allikas, kust saada sära oma enesetundele ning välimusele. Lisa need 5 toiduainet oma menüüsse ning ilurituaalidesse.

1. Kreeka jogurt

Ilule hea - paneb naha särama. Tee näole Kreeka jogurti maski, lase sellel 10 minutit mõjuda ning pese nägu sooja veega. Kreeka jogurtis on piimahapped, mis õrnalt puhastavad näo surnud naharakkudest, siluvad nahka ning muudavad pigmendilaigud heledamaks. Kuna Kreeka jogurt on ka antibakteriaalne, siis aitab ta puhastada probleemset nahka.
Kehale kasulik - hea kõhubakteritele. Kreeka jogurt on probiootikum, mis toidab soolestikus elavaid häid baktereid. Seetõttu hõlbustavad nad toidu seedimist ning toitainete omastamist. Lisaks on jogurt ka hea valgu ja kaltsiumi allikas.

2. Vetikad

Ilu heaks - ravib ja pinguldab nahka. Lisa vannivette 100 g kuivatatud vetikaid (nt 1/2 dulse ja 1/2 kelp vetikaid) ja mõnule vannis 30 minutit. Peale vanni joo kindlasti ohtralt vett. Vetikates on kõrge mineraalide sisaldus tänu, millele aitavad nad ekseemi, liigse naha kuivuse ning akne puhul. Kuna vetikatel on detoksifitseeriv mõju, siis usutakse, et nad pinguldavad nahka ning hoiavad ära tselluliidi teket.
Kehale kasulik - tõstab immuunsust. Vetikat ehk mere juurviljad sisaldavad rikkalikult vitamiine ja mineraale. Nad on olulised ioodi allikad, mis aitab kaasa kilpnäärme tervislikule funktsioneerimisele. Samuti on leitud mere taimedest põletike-, vähi- ja viirustevastaseid toimeaineid. Ka on vetikad kasulikud juustele ja küüntele. 

3. Roheline tee

Ilu heaks - vähendab silmade paistetust. Leota hetkeks kahte rohelise tee pakki kuumas vees ning lase seejärel jahtuda. Võid need ka külmkappi jahtuma panna. Aseta pakikesed silmalaugudele nii, et nad kataksid ka silmaaluse naha. Hoia 10 minutit. Tees olevad taniinid aitavad tumedate silmaaluste vastu ning antioksüdandid vähendavad paistetust. Kofeiin pingutab ajutiselt nahka ja annab nooruslikuma ilme.
Kehale kasulik - võitleb vabade radikaalidega. Rohelises tees on palju antioksüdante, mis kaitsevad keha vabade radikaalide poolt tekitatud kahju eest nagu näiteks vananemismärgid. Samuti kiirendab rohkeline tee ainevahetust ja rasvapõletust. 

4. Maasikad

Ilu heaks - valgendab hambaid. Purusta maasikad ning hõõru viljaliha mitu korda päevas hammastele. Alfa-hüdroksüül-hape ehk AHA mõjub õrnalt hammastele, kuid on efektiivne toidu ja joogi poolt tekitatud plekkide eemaldamisel.
Kehale kasulik - hea C-vitamiini allikas. Kuna maasikatel on madal glükeemiline inteks ei tekita nende söömine veresuhkru järsku kõikumist.

5. Sidruni mahl

Ilu heaks - muudab küüned heledamaks. Pigista ühe sidruni mahl kaussi ja lisa samas koguses vett. Leota sidrunivees või tupsuta immutatud vatiga varba- ja sõrmeküüsi. Vältimaks liigselt kuivatavat toimet niisuta küüsi ja küünenahka pärast õliga. Looduslik sidrunihape aitab eemaldada plekke ning tapab baktereid ja ennetab küüneseene vohamist.
Kehale kasulik - detoksifitseeriv. Iga hommikune sidrunivee joomine aitab kehast välja viia toksiine. Sidrunivesi värskendab ka hingeõhku. 

Allikas: Livestrong.com