Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
27. märts 2018, 14:21

LIHTNE VIIS EESNÄÄRMEVÄHI ENNETAMISEKS: 21 orgasmi kuus (1)

Eelmisel aastal püüdis USAs Texases üks poliitik keelustada meeste masturbeerimist. Ühe uuringu kohaselt olnuks see ohtlik käik. Ilmselt isegi eluohtlik, märgib LadBible.

Eesnäärmevähk on kahjuks väga levinud haigus: Ameerika meeste seas on see esinemise sageduselt kolmas pahaloomuline kasvaja. Ühendkuningriigis diagnoositi näiteks 2014. aastal aga 45 000 uut eesnäärmevähi juhtu.

Eesnäärmekasvaja sümptomid on järgnevad: sagenenud urineerimisvajadus, äkiline pidurdamatu vajadus vetsu joosta, raskused pissimise alustamisega, pingutamine joa väljutamiseks, nõrk juga ja tunne, et põis pole täielikult tühjenenud.

Korrapärane tervislik toitumine, sport ja regulaarne kontroll aitavad eesnäärmevähki ennetada ja varakult avastada. Harvardi ülikooli teadlaste sõnul aga vähendab eesnäärmevähi riski ka aktiivne seksuaalelu.

Uuringus analüüsiti 32 000 mehe seksikombeid ja järeldus oli ühene: sagedamini ejakuleerivad mehed haigestuvad vähem eesnäärmekasvajasse.

„Leidsime, et täiskasvanupõlves suuremast seemnepurskamise sagedusest teatavatel meestel diagnoositi väiksema ejakuleerimise sagedusega meestest vähem tõenäoliselt eesnäärmevähki,“ sedastati uuringus. „See uurimus pakub tänapäeval tugevamaid asitõendeid selle kohta, milline kasulik roll on ejakuleerimisel eesnäärmevähi ennetamisel.“

Ja milline siis see maagiline number on? 21. Selgub, et 21 seemnepurset kuus vähendab eesnäärmevähi riski 33%.

Muidugi pole see ainus viis riskide maandamiseks. Kui Texases tõesti pannakse kehtima sajadollariline trahv selle eest, et sooritatakse „tegu sündimata lapse suhtes“, siis peavad vähemalt seal mehed võtma kasutusele teisi meetmeid. Näiteks toob doktor James Balch välja tervisliku toitumise.

„Kui mees tahab opisaalist eemal püsida ja eesnäärmevähki vältida, siis peaks ta täiel määral vältima kõrge rasvasusega rämpstoitu ja keskkonnamürke, mis soodustavad eesnäärmeprobleemide teket,“ märkis arst.

Eesnäärmevähi ennetamiseks väidetakse olevat kasulikud näiteks tomatid, orgaaniline kohv ja taimsed rasvad.