Terviseuudised

VAKTSINEERIDA VÕI MITTE? | Viktor Vassiljev: kas me tahame lastehalvatuse epideemiat? (64)

LISA KOMMENTAAR

Õudus29. märts 2018, 12:26
...kui selline vassiljevi sugune meditsiiniga tegeleb -siis pole ime ,et meil arstindus nii metsas on omadega.Täielik tahumatu kloun ju.
VANAEMA29. märts 2018, 09:51
Kahjuks nüüd on vaksiiniod kõik ära rikutud ja nendest tuleb palju tagajärgi.Muidu vajalik oleks kindlasti lasta vaksineerita,aga vanemad ei julge kuna onpalju kirjutatud vaksineerimiste taga järgedest :
linda29. märts 2018, 12:19
farm.firmad teenivad,arstid teenivad,möned arstid segaduses,inimesed ise segaduses ja nöutud.möned vaktsiinid väga ohtlikud.aga möne haiguse puhul ehk hädavajalik.kahju lastest,kahju vanematest,katastrofaalne puder ja kapsad segadus
penskar29. märts 2018, 08:58
Praegused noored ei kujuta seda aega ette, kui oli epideemia. Mina mäletan, sest mul diagnoositi lastehalvatus, aga põdesin läbi ja tagajärgi peaaegu ei jäänud, aga arst ütles, et see on suur erand. Umbes 2 nädalat oli nii kõrge palavik, et ma ei mäleta sellest ajast midagi. Vanemad meenutasid, et minu tervenemise ajal nad ikka väga muretsesid, millised võivad olla tagajärjed.
!28. märts 2018, 18:26
Kui kinnisideede küüsis lapsevanem mingite oma põhimõtete pärast keeldub oma last vaktsineerimast, too aga seetõttu nimetatud tõppe haigestub ning kas või invaliidistub, siis oleks loogiline, et kõik selle lapse raviga seotud kulutused peaks katma too jäärapäine lapsevanem ise, mitte haigekassa ning korralikud maksumaksjad.
ma ei taha, et vastsündinule28. märts 2018, 18:16
5 vaktsiini KORRAGA antakse. Ega me Aafrikas ela, et hirmkohe mingi tõbi külge saada,laske lapsukestel kosuda.
???29. märts 2018, 00:28
Seega parem ootame ja laseme lapsel nakatuda ning mingisse haigusesse surra? Eks piibli järgi ütles ju Jeesuski, et laske lapsukesed minu juure tulla. Ja praegu asuatki Jeesus teispoolsuses, nimelt taevas.
OMG28. märts 2018, 17:59
tüüpiline keskerakondlase käitumise mudel - viia mõte mujale, tuues näiteks võimaliku lastehalvatuse levima hakkamise, kui vaktsineerimise problemaatika on käivitunud tegelikult tüdrukute varajasest suguelust kaasnevate ohtudega seoses! (papiloom-viirus)
Tiit28. märts 2018, 17:16
Kes maksab vaktsineerimisest saadud tüsistuste kulud? Ikka vanemad, meditsiiviametid pühivad käed puhtaks. Olen näinud seda.
Jauram28. märts 2018, 17:34
Sina oled näinud...., mina olen tütre peal selle üle elanud !
Ajupesu ja väljalüps28. märts 2018, 16:14
Farmaatsiafirmade maffia.
jajaa 28. märts 2018, 16:11
Valel on lühikesed jalad.
28. märts 2018, 16:04
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
kurb28. märts 2018, 16:06
ka see kesik ei väsi õhku võngutamast. Tuli inimestele ei ole ka temast sinise sendi jagugi.
kas28. märts 2018, 16:09
Kas müürluse vastast on olemas?
Nakatumine28. märts 2018, 15:52
Mina sain raskekujulise gripi Ida-Tallinna Keskhaiglast. Käisin seal silmalaseroperatsioonil, aga koju sain kaasa gripi, mis järgmise päeva õhtul suurelt välja lõi. Kummaline on see, et kõik selleks päevaks silmaoperatsioonile tulijad pidid juba hommikul kohal olema, kes siis järjekorranumbri aluselvastu võeti. Rahvast oli ootamas meeletult ja ooteaeg kuue tunni pikkune. Ime, et siis seal gripp levib.
mina arvan nii28. märts 2018, 15:39
| Viktor Vassiljev: kas me tahame lastehalvatuse epideemiat?
vastus, mitte et tahaks, aga me VAJAME SEDA LIHTSALT NÄITLIKUKS ÕPPETUNNIKS. sest rahvas on unustanud ja vajab meeldetuletust. Karm, aga reaalne.
karm-karm28. märts 2018, 16:05
Kuid ilma elusvaktsii niga nakatamise ei ole võimalik lastehalvatuse epideemiat esile kutsuda.,
Jah28. märts 2018, 17:30
Tõesti karm, et hoolimata haridus kättesaadavusest on meil nii palju lausrumalaid inimesi, kes ei ole suutelised mõistma, kuidas me tänu vaktsineerimistele oleme tõsistest haigustest lahti saanud.
Haridus29. märts 2018, 07:49
Enamik rasketest haigustest oli taandumas juba enne vaktsiine, välja arvatud vähk, autism, aids , mis hakkasid tegema võidukäiku just vaktsineerimise populariseerumisel.
q63430. märts 2018, 00:51
V'hk on olnud kogu aeg olemas, lihtsalt jai monel juhuld diagnoosiamta, eteisel juhul surid inimesed enne ara , kui v'hiiga katte joudnuks, Millised rasked haigused olid taandumas enne vaktsiine? Millised? R]ugetest saadi lahti tanu vaktsiinile, tuberkuloos tuleb tagasi, sest mingid tuubid ei votnud ravimeidm k,orralikult, haigusd tuklevad tagasi, kui inimesed on vaktsineerimata. Mumps voib mehe viljatuks teha, difteeria voib tappa lambumise labi, sarlakid, leetrid tapavad lapsi, lastehalvatuse haigustekitaja kestab mullas poo9l aastat, on vaga nakkav. Vahe,valja ei loo, aga vpoiod akotada elu, jaada lapsemeelseks, voi on moni jase halvatud . Tuttava peres tappis see isa ja sandistas oe. TEgemist on 70-80 aastates inimestega nuud.
Tibiemmed on tekkinud28. märts 2018, 15:17
Vanasti sündisid lapsed armastavasse peresse, nüüd lihtsalt juhtub mõnikord ...
Minge mõnda tervirerühma või -foorumisse - päris jube, milline rumalus lokkab!
Siis on veel igasugused soovitajad, antibiootikumeide asemel "looduslikke antibiootikumeid" - mingi brasiilia sipelgapuu koor on põhiline, pidi nii tark olema, et oma mikrofloorat ei puutu, hävitab vaid patoloogilised mikroorganismid. Mõni võtab ühe kapsli, mõni 6 jne.
Piisab vaid, kui mõni superstaar või tuntum blogija kuulutab, et hakkab veganiks ja oma lapsi ei vaktsineeri, kui kohe karjamentaliteet toimima hakkab.
Sama söögiga - nagu oma pead poleks, ikka peab mingi toitlustusTERAPEUT ette kirjutama, millal süüa, kui palju ja mida. Eesti muld on äkki nii mürki täis või vastupidi - tühjaks imetud, et sealt ei saagi vajalikke toitaineid kätte. "Terviseapteegid" omaltpoolt müüvad igasugust kraami - see ei ole keemia, aga ravimid on mürk lausa.
Aga teha pole muidugi midagi - eks tulevik näitab.
ohh jahh28. märts 2018, 16:06
Äkki teed oma isikliku meditsiini?
Sa siin nüüd nii tark, et kuku pikali.
?28. märts 2018, 15:14
kui lähete välisreisidele, miks siis lasete ennast vaktsineerida?Korjake kõik sealt endale külge ja põdege.
Kas need vaktsiinivastased on endale üldsegi selgeks teinud, miks see vajalik on ja miks meil paljusid jubedaid haiguseid enam pole?
??28. märts 2018, 15:47
Olen välismaal viibinud ,nädalaid, mitte ainult korraks käinud.
Haigestunud ei ole kordagi. Vaktsineeritud samuti mitte.
Milles siis viga ? Vanus 55 s.t. minu nooruses ei olnud vaktsineerimine kohustuslik.
Iga aasta sügis talv paneb mind õlgu kehitama mingi gripivaktsineerimine ?Mis haigus see selline on ?
Minu nooruse vaktsiin oli suusa-kelgumäel-peale tunde hilisõhtuni.
Nüüd tõsiselt...Iga vaktsiin lõhub looduslikku vastupanuvõimet.Aga see ongi ravimimaffia eesmärk.
jaa-jaa28. märts 2018, 15:55
Väga sügavmõtteline. Kui ?? ei ole haigeks jäänud, siis tähendab haigusi ei ole olemas ? Üks on targem kui teine, aga kui epideemia puhkeb, siis on muidugi kõik teised süüdi.
jaa-jaa-jaa28. märts 2018, 16:23
Haigeks jäämise eeldus on nõrk immuunsus.
Igasugune ravimite tarvitamine nõrgendab looduslikku immuunsust.
Kui alustada imikueast siis lapse vastupanuvõime on ca -0.
Andestust,lihtsamalt ma ei oska selgitada.
matsu28. märts 2018, 16:34
Sinu nooruses just oligi vaktsineerimine kohustuslik. Vaktsiine oli vähem, aga just rasketest tõsistest haigustest tänu kohustuslikule vaktsineerimisele vabanesime. Kui ma noor olin, siis oli märgata päris palju just lastehalvatusega liikemumisvõime kaotanud inimesi, nüüd enam neid ei märkagi, sest see aeg on mööda saanud. Vaktsiin mitte ei lõhu looduslikku vastupanuvõimet, vaid vastupidi, koolitab seda välja.
sama siin28. märts 2018, 16:51
minu lapsepõlves vaktsineeriti kõiki lapsi lastehalvatuse vastu, ei mäleta, et keegi oleks vastu hakanud, sest meil koolis olid juba lapsed.kes olid mingil ajal varem lastehalvatust põdenud.
Ohh jaa-jaa-jaa28. märts 2018, 17:00
Looduslik immuunsus lastehalvatuse, tuberkuloosi või rõugete vastu?
Jah28. märts 2018, 17:32
See toimib ju jaa-jaa-jaa meelest hästi - kümnest üks, kelle õnneks läheb jääb ehk elama,
Vale28. märts 2018, 21:59
Vaktsineerida tuleb. Ja selleks ei peaks kellegilt luba küsima. Vene aeg tehti lastele sündimisel esimesed süsti ja rahvas oli tervem. Nüüd aga sünnib palju puuetega lapsi. Omal ajal emad vaktsineerimata ja need ei lase oma lapsi ka vaktsineerida.
Kui nii võtta,28. märts 2018, 15:04
siis elu on üldse kahjulik ja lõppeb surmaga. Kuid see ei takista meil elamast ja nautimast. Inimesed on aastakümneid end vaktsineerinud ja elavad.
Ja miks põdeda haigusi, millele on vaktsiin olemas? Miks minna tagasi eelmise sajandi algusesse?
Ja miks kuulutada tõe pähe inimeste arvamust, kel pole põhjalikke meditsiinilisi eriteadmisi ega haridust? Lugeda võib igasugu asju ja arvamusi võib avalda igaüks, kuid kõik, mida loed, ei pruugi tõde olla.
Keeleoskus28. märts 2018, 15:20
Tõlgitakse kusagilt välismeediast, (umbes delfi-tasemel väljaandest), mingi jutt ära ja päris tumbadele see tundub kole tark ja teaduslik.
Jauram28. märts 2018, 15:33
Miks kuulutab oma arvamust arsti- kutse minetanud m.ö.l.a.j.a, kes ehk siibrivahetajaks veel, veel kõlbab !?
Fänn129. märts 2018, 03:59
Ise oled!
Vassiljev on väga inimlik ja hoolitsev. Nauditavad on ka tema kolmapäevased arutlused Nõmme Raadios.
Huvitav28. märts 2018, 14:56
Kas vaktsiinivastased üldse arsti juures käivad? Seal kirjutatakse ju haiguste korral ainult mingit keemiat välja. Kui ravimi infoleht läbi lugeda, siis kõrvalmõjude kirjeldused on ju sellised, et kui neid karta, siis ei tohikski ühtegi rohtu võtta. Kuid kui palju reaalseid neid kõrvalmõjusid ilmneb?
Samas kui tervise pärast karta, siis võiksid nad üldse maskiga linnas ringi käia, sest mõelge, millist mürki nad endale sisse hingavad. Ja kindlasti ei tohiks juukseid värvida ega end meikida, seal on ka ju igasugu keemiat sisse topitud! Rääkimata igapäevastest beebipillidest, mis lausa haigeks teevad. Vaktsiin tundub selle kõrval päris süütu tegelane.
l28. märts 2018, 14:53
mina olen vaktsineeritud ja mu lapsed on vaktsineeritud ja meil pole häda midagi, kõiki arste tõesti ei saa usaldada, seda olen juba kogenud.
nüüd 28. märts 2018, 15:11
ei saa ka sind enam usaldada.
Vanem põlvkond on kõik vaktsineeritud28. märts 2018, 15:29
Ei saaks öelda, et neil igasuguseid allergiaid, toidutalumatusi, ravumistõbe oleks. Psüühilistest häiretest rääkimata.
just nimelt28. märts 2018, 16:54
ei ole kuulnud, et minuvanustel mingeid allergiaid oleks, need on hilisema aja probleemid.
ei ole28. märts 2018, 14:47
vahet kas inimene on vaktsineeritud või vaktsineerimata haiguste kandjad on kõik. Sellepärast pole vaja hirmutada vatsineerimata lastega.
huvitav jahh28. märts 2018, 14:40
Ilmselgelt28. märts 2018, 14:39
Vaktsii nivaletajad koh tu ette28. märts 2018, 14:37
mimm28. märts 2018, 14:26
mingi hirmutamise kampaania on lahti?
Jah28. märts 2018, 15:18
Kui lastehalvatuse epideemia tänu vaktsineerimisvastastele ükskord tõeks peaks saama, siis see on hirmsam, kui keegi praegu seletada oskaks.
V28. märts 2018, 14:21
Kes juhib maailma, dikteerib reeglid? Iga oma ala ekspert kuulutab oma . Ei mingit ühtest arusaamist ega tahet tõele lähemale liikuda, lihtsalt suure äri ohver. Nii nagu käsitakse , nii ka ütlen , peaaai et elada lastakse! , kahe jalaga maa peal seista ja mitte oodata vastust kõrvaltoast.
Vanaema28. märts 2018, 14:20
Tänu vaktsineerimisele on meil likvideeritud surmavad haigused. Kui meie riigis peaks puhkema mingi haiguspuhang, siis ärgu need vanemad nutku, kes sellise rumala vaktsineerimisvastase otsuse on vastu võtnu.
Muidugi tuleb vaktsineerida28. märts 2018, 21:51
Aga paljude laste vanemad on jäetud omal ajal vaktsineerimata ja need ei lase omakorda lapsi vaktsineerida. Ja siis on kisa suur,et kust need vigased lapsed sünnivad. Ise süüdi, emmekesed.
Eino Taruk28. märts 2018, 14:14
Nõuka ajal oli laste vaktsineerimine elementaarne. Pneumaatilise süstlaga käidi terve klass tunni ajal läbi. Ja ei mingeid vandenõuteooriaid...
prooton28. märts 2018, 14:48
Nõuka ajal oli 1 vaktsiin korraga . Aga nüüd saab imik juba 3x või 5x portsu erinevate tõbede vastu. Need kompleks vaktsiinid on need mis emale peletavad. Oleks vaid nii , et saad ise valida mis vaktsiini tahad. Aga ei . saad hulga muud sodi lisaks. Milleks on vaja imikut haiglas kohe peale sündi vaksineerida. esimene pool aastat ei ohusta küll miski imikut.
HPV28. märts 2018, 15:48
Ime et HPV süste juba sünnitusmajas ei tehta imikutele ja tripperi proove võeta !?
eeeti mees28. märts 2018, 13:57
jälle üks raha nöörimine riigile.iial ei usu et vaksiin nii kallis on mida naad küsivad.
Vaktsineerimine 28. märts 2018, 14:34
peaks üldse olema tasuta. Praegu näitab riik et oma kodanikest üldse ei hooli.
Jauram28. märts 2018, 15:45
Vaktsiin on kallis aga promofirmadele lojaalsete tohtrite välismaa sõidud on ka väga
kallid ... ! Ja koos perega eriti ! Suhtugem mõistvalt, ka meie tahame reisida aga teie raha eest !!!
Yll28. märts 2018, 13:52
Kui raske on pea p..sest välja tõmmata ja läheneda asjale teisest kandist? Ehk siis lahendus: Enne vaktsineerimist teostatakse inimesele antud vaktsiini vajaduse kontroll (kas inimesel on üldse vajalik antud vaktsiin, kas inimesele on vastunäidustatud antud vaktsiini manustamine?)
TULGE MÕISTUSELE! Kellega peab siin riigis magama veel, et IQ positiivseks muutuks teatud ringkondades?
tupsu28. märts 2018, 14:33
Ja kõik, kes sellist kontrolli soovivad, maksavad selle ise kinni? Iga kord?
Millegipärast ei ole eriti usku, et Yllidega magamine kellegi IQ-d parandaks... aga mine sa tea... kahju, et Yll ise ei saa seda endale lubada :p
Vastuseisu komponent28. märts 2018, 13:50
Vassiljev on aus ja hoolitsev aga probleem on selles, et rahvas ei usalda enam valelikke poliitikuid (riiki) ja arstisüsteemi!
28. märts 2018, 13:44
Kui riik rahva tervisest hooliks, siis kaitsesüstid peaksid olema kõigile tasuta.
matsu28. märts 2018, 14:07
Enamus ohtlikke haiguste vastu ongi tasuta. Jah, gripi vastu pole ja paljude teiste, aga need on rohkem riskirühmade haigused, teisi ei tapa või esinevad meil harva. Laste vaktsinnerimine on tasuta ja see peabki olema kohustuslik, sest just vaktsiinid on need, mis varasema laste suremuse või sandistumise ära hoiavad.
Jauram28. märts 2018, 15:39
Kui sandiks ei jää siis sandistatakse sind orjatööga moraalselt ja füüsiliselt ! Või on orajtöö (palk) see sandistumise esimene tervenemise võimalus ...!?
28. märts 2018, 13:31
Kas te tahate vähi epideemiat?