Terviseuudised

Uuring: tubakapoliitikast tulenevad piirangud on aidanud ka passiivset suitsetamist vähendada (16)

LISA KOMMENTAAR

Ants30. märts 2018, 14:52
Samas on need tervislike eluviisidega inimesed suuremad pooletoobised kui suitsetajad ise.Miks nad käivad oma tervisejooksu tegemas kergliiklusteedel,kus kõrvuti tossavate diiselautodega sörgitakse?Või elavad kesklinnas kus liiklusvahendite liiklus on väga tihe ja kõik need heitegaasid otse korterisse tulevad?
Olen reisinud väga palju ja näinud,et muudes maades ei ole lennujaamas välisukse juures piiratud alasid,kus terved inimesed suitsetajaid ei salli.Suhtutakse asjasse rahulikult.Minnakse kiirema sammuga oma teed ja ei vinguta.Meil eestlasel see kombeks.
Tiit30. märts 2018, 05:20
Suitsetajateke tullakse kallale aga samas mittesuitsetajad hingavad monuga sisse heitegaase ja tolmu täis ohku ja ei kaeble.
Passiivset suitsetamist?29. märts 2018, 16:23
Naerate inimeste üle või? Vaadake, mis toimub kortermajade rõdudel. Ja ühtki suitsetajat ei kõiguta see, mis teised arvavad, nii õhku täis on nad.
Jan29. märts 2018, 12:56
2020 väheneb oluliselt suitsetajate arv, sest siis on keelatud ka need ahvatlevad "lahjad" pulgakesed.
Tean mitut inimest, kes ainult neid suudavad tõmmata, sest ülejäänud sigaretid pidid jube vastikud olema.
Ajalool on komme korduda29. märts 2018, 12:46
Oligi arvata, et tervise eest "hoolitsemise" jutt peab lähiajal algama. Uus hinnatõus lisandunud aktsiisi näol jõuab kohe poelettidele. Äkki lõpetaks selle labasuseks muutunud tervise eest hoolitsemise jutu ning räägiks asjast. Et kallid kaasmaalased, riigil on näpud põhjas ja sõltuvusainete aktsiisi tõstes on kõige lihtsam riigi rahakotti täita. Aga õnneks hakkab ka teistsuguseid hääli kostma. Austria tühistas restoranides ja kohvikutes suitsetamise keelu, kohe teevad sama Poola, Ungari ja Sloveenia. Kaua sa ikka inimestele valetad ja tühja koha pealt raha korjad. Midagi peab vastu ka andma.
kodanik29. märts 2018, 12:31
Millal keelatakse meil nagu Lätis ära kortermajade akendel ja rõdudel suitsetamine? Elad kõrgemal korrusel ja vahel iga poole tunni tagant pead toas tubakasuitsu sisse hingama. Just kevadel ja suvel kui aknad on päev otsa lahti. Ja sel suitsetajal endal ka pole palju kasu sellest aknal suitsetamisest, sest tuul toob suure osa suitsust talle ikka tuppa. Aga no teised peavad ka ikka osa saama?
Jepp29. märts 2018, 12:49
sa ei saa oma koju korteriss sissegi, kuna suitsetajad vahivad trepikoja ukse ees irvitavalt vastu või võtavad suitsetades väljas maja akende all värkset õhku! Miks ma peaks tänavalgi sisshingama seda suitsetaja lebohaisu ja oma tervist rikkuma? Pangu omale kusagil suletud hermeetilises ruumis kilekott pähe ja suitsetagu seal siis!
30. märts 2018, 14:47
Pane omalegi värske õhuga kilekott pähe ja hinga.Teistele soovitada on lihtne,aga kas sa ise teed nii?
suitseta29. märts 2018, 14:22
Tiit31. märts 2018, 05:06
Kuidas keelata? Paned igale rodule politseiniku valvama?
Ex-soomlane29. märts 2018, 12:11
Piirangud jee nii lahe. USAs on ka suitsetamine oluliselt vähenenud aga heroiini ja depressioon tablet probleem on plahvatanud. Saan aru et mitud inimised arvavad et paradiis on saavutatud kui kõik joovad Mehukatti mahla ja söövad porgandid, aga sellist maailma ei kunagi tule. Vaadake ka kus riikides on vähim alko kasutust ; Irak, Somaalia, Jemen jms.
maakas29. märts 2018, 12:09
On see linnalegend, et järjest enam tarbitakse Venemaa ja eriti Valgevene päritolu tubakatooteid?
liar.29. märts 2018, 12:07
Kui ikka kodus suitsetatakse siis jätkub ka passiivne suitsetamine. Arvutage palju tahate. Olen eluaeg olnud passiivne suitsetaja.
Räägime õigete nimedega29. märts 2018, 11:37
12-aastat ilma ja mind pole need piirangud kunagi kottinud ei viina hinna tõus ega suitsu ,ise pead mees olema.Ma ei tea kedagi kes oleks mingite piirangute ,seaduste pärast maha jätnud,isegi rahatu ja vaene tõmbab edasi ja joob.
Arvamus29. märts 2018, 11:32
Kõik keelud ja käsud on juba veneaja lõpus järgi proovitud. Ei toimi see süsteem. Olete niigi riigi rahakraanid kinni keeranud ja pange aga edasi. Kes tahab see joob, kes tahab see suitsetab ja selleks ei pea olema inseneri haridusega et ajada kodus seda hundijalavett või panna tubakas ise kasvama. Praegu veel toimib salaturg ja seda kasutatakse tõesti usinasti.
kah arvamus29. märts 2018, 14:45
Jah aga oma tubakat sa tänapäeval ei lähe bussi või kuhugi siseruumi enam kimuma. Oma ruumides ehk küll. Salaturg kahaneb samuti, kuskil 10 aastat tagasi leidsid üsna kergelt aga nüüd on vaikselt uksed koomale tõmmatud ja iga mats ei saa.
Ja olgem ausad, maha panek on lihtne, panin ise suitsetamise maha, sama tegi vend ja isa, kellel oli seljataga 40 aastat suitsetamist, tema pani isegi päevapealt. Nõrga inimese jutt, et ei suuda lõpetada suitsetamist. Pole vaja ennast mürgitada.