Hannah IldFoto: Daisy Lappard
Inimesed
29. märts 2018, 17:12

Beebiootel Hannah usub, et ERR on ravimimüüjate poolt ära ostetud: käpiknukk Roose tegevus on selgelt läbinähtav (136)

Lauljatar Hannah Ild, kes ootab oma esimest last, usub, et Eesti Rahvusringhääling on ravimimüüjate poolt ära ostetud.

"See propagandamasin on nüüd küll igasuguseid normaalsuse piire ületamas. ETV – "Aktuaalne kaamera", "Ringvaade", "Terevisioon" – kõik käsitlevad pea igapäevaselt vaktsineerimise teemat. Joller on neil juba täielikult kodustatud saatekülaline. Mis siis nüüd juhtunud on? Pole vaja kaugelt otsida," seletab Hannah Facebookis.

"1. juunil 2017 valiti Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu poolt ERRi uueks juhiks Eerik Roose. Roose varasem ametikäik: ajalehe Postimees / AS Eesti Meedia ärijuht, peadirektor, müügidirektor (1998–2016). Eesti Meedia AS omanik on omakorda Margus Linnamäe, kellele muuhulgas kuulub ka ettevõte UP Invest," loob Hannah seoseid.

"UP Investi alla on koondatud ka Linnamäe ravimiärid nagu ravimite edasimüüja Magnum AS, meditsiiniseadmete edasimüüja Semetron Group ja toidulisandite edasimüüja Allium UPI. Seejuures on Magnum Tamro kõrval üks kahest Eestis ravimite hulgimüüki kontrollivast ettevõttest," kirjutab lauljatar.

"Käpiknukk Roose tegevus on selgelt läbinähtav, kuid kuidas on senini lugupeetavad ja oma arvamust omanud ETV saatejuhid minetanud igasuguse väärikuse ning sõltumatuse ning allunud sellisele ravimitööstuse propagandatööle? Kas tõesti on KÕIK siin maailmas äraostetav?" küsib ta.

Hiljem lisas Hannah, et tema avalduse peale pole mõtet solvuda või seda isiklikult võtta.

"Mõni inimene vaktsineerib ja teine ei vaktsineeri ning need valikud on puhtalt isiklikud ja okeid. Minu teemapüstitus käsitleb hoopis midagi muud, seda, miks ETV niivõrd jõuliselt vaktsineerimist kui vabatahtlikku tegevust propageerib? Üks kord, kaks korda - hea küll. Aga kui teema on sisuliselt iga päev eetris ning kallutatud vaid ühele poole, tekib paratamatult mõtleval inimesel küsimus, et kelle huve teenitakse," sõnas Hannah.

Lauljatar tegi oma algse postituse juhuslikult umbes tund enne seda, kui avalikkuse ette jõudis uudis, et leetrid on taas Eestisse jõudnud. Terviseameti andmetel diagnoositi märtsis 11-aastasel vaktsineerimata lapsel leetrid. Raske haigusega võisid nakatuda ka tema koolikaaslased Viimsi Keskkoolis ning 16. märtsi hommikupoolikul Lasnamäe Tervisemaja külastanud inimesed. Loe pikemalt siit.