Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
4. aprill 2018, 15:00

Viis elementaarset asja, mida oma juuste tervise nimel silmas pidada

Hiljaaegu avaldatud uuringu tulemuste kohaselt esineb 33% eestlastel ning tervelt 40% naistel probleeme juuste väljalangemisega. Seal pole ka midagi imelikku, sest naiste juuksed peavad tihtipeale taluma nii sirgendaja, lokitangide kui ka fööni põletavat kuumust. 

Kuidas juuste tervist lihtsalt parandada? Portaal Mamamia pani kirja viis lihtsat nippi.

* Ära pese juukseid sagedamini kui kolm korda nädalas. Juuste igapäevane pesemine rikub ära nende loodusliku niiskusetaseme ning tulemuseks on aina takusemaks muutuvad juuksed, samuti võib tekkida kõõm. Kui su juukesd kergesti rasuseks ei muutu, katsu neid pesta üle päeva või veel harvemini.

* Lase vähemalt ühel korral nädalas juustel loomulikult kuivada. Juuksed ei armasta föönitamist, kuumi lokirulle ja juustesirgendajat. Lase juustel loomulikult kuivada nii palju kui võimalik, pestes juukseid siis, kui sul on selleks kauem aega. Kui juukseid on vaja föönitada, siis tee seda väiksema kuumusega.

* Kanna juuksevärv pesemata juustesse. Pole vahet, kas sa värvid oma juukseid ise või lased teha seda juuksuril – värv tuleks kanda paar päeva pesemata juustesse. Nii saavad juuste loomulikud õlid neid värvis sisalduvate ohtlike kemikaalide eest kaitsta.

* Ära harja märgi juukseid. Harja alati oma juukseid õrnalt ja mitte kunagi märjana, sest märg juus katkeb kergemini. Märgade juuste kammimisel kasuta laiade piidega kammi. 

* Kasuta juukseid parandavat ja niisutavat šampooni ning palsamit, isegi kui usud, et sa neid ei vaja.  Juustel ei saa kunagi heast asjast küllalt, eriti külmal ja kuumal aastaajal. Kiharad vajavad niisutust ja hoolitsust. Juuksepalsamit peaks kasutama igal pesemiskorral. Tähtis on ka palsami korralik juustest väljaloputamine – rusikareegel on, et juuste loputamine kestku kolm korda kauem kui nende pesemine.