Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
10. aprill 2018, 09:47

Kuus head põhjust alustada päeva klaasi kuuma veega (1)

Paljude inimeste hommikurutiini kuulub tassike sooja teed või kohvi pärast ärkamist. Mõnikord ka klaas vett. Külma vee asemel tasub oma tervise nimel eelistada kuuma vett. Miks, saad teada siit.

· See puhastab keha. Hommikul rüübatud klaas kuuma vett aitab lagundada maos olevat toitu ja parandab seedetrakti tööd, aidates nii puhastada keha kahjulikest toksiinidest, kirjutab Healthy Life Tricks.

· See kiirendab ainevahetust. Hommikune klaas kuuma vett parandab ainevahetust ja aitab kehal korralikult toimida, lisaks leevendab kõhuvalusid.

· See leevendab valu. Mõned inimesed usuvad, et soe vesi on võimsaim looduslik valuvaigisti, mis aitab leevendada näiteks menstruaaltsükli krampe. Vee soojus aitab nimelt lihastel lõõgastuda ning nii valu leevendubki. Soe vesi ongi sestap igasuguste krampide leevendamiseks väga hea.

· See aitab kaalu kaotada. Soe vesi tõstab kehatemperatuuri ning kiirendab organismi tööd, sel viisil suudab keha põletada rohkem kaloreid ning kaal kaobki kiiremini.

· See parandab vereringet. Nagu juba mainitud, tühja kõhuga joodud kuum vesi aitab kehal toksiine väljutada ning see omakorda soodustab vereringe kiirenemist.

· See aeglustab vananemisprotsessi. Enneaegne vananemine kõlab nagu halb unenägu. Õnneks saab seda sooja vett juues vältida. Nimelt – nagu me teame, kiirendavad vananemisprotsessi kehasse kogunenud toksiinid. Sooja vee joomine aga vabastab keha toksiinidest, see aga aeglustab vananemisprotsessi ja suurendab naha elastsust.