Esimene kevadpiknik teeb hea tuju ja annab energiat nii pere suurtele kui väikestele.Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
13. aprill 2018, 15:00

ENERGIA JA HEA TUJU OTSINGUIL: mis oleks, kui veedaks nädalalõpud arvutita?

Kevad on käes, kooliaasta lõpp lähedal ja paljud õppurid kurdavad väsimust ja tüdimust – ehkki päevad on juba pikad ja aina kõrgemalt käiv päike võiks iseenesest tuju turgutada. Ehk jääb sellest lihtsalt väheks, kui päikest ainult läbi akna välja kiigates vaadata? Tasuks proovida, milline on enesetunne siis, kui unustada nädalavahetusteks nutiseadmed ja veeta need päevad hoopis teisiti.

Mida ette võtta?

TEE MÕNI HEATEGU.

Miks mitte ka mitu. Kutsu sõbrad kaasa ja käige näiteks lähimas koduta loomade varjupaigas koertega jalutamas. Abikätest on sellistes paikades ühtelugu puudus, aga kindlasti tuleks oma tulekusoovist ette teada anda ja kindel aeg kokku leppida, et teiega osataks arvestada.

PAKU VÄIKSEMATELE SELTSI

Mängi õues väikese õe-vennaga – kuni on veel lund, vii nad näiteks kelgumäele. Kui endal õdesid-vendi pole, lahuta mõne oma majas või lähikonnas elava lapse meelt, kelle kodus ilmselgelt kõik parimas korras pole. Võta mõni neist, kes nagunii päev otsa niisama ringi longib, käekõrvale, vii ta näiteks raamatukokku ja näita, mis maailm seal peidus on. Või kutsu kokku suurem seltskond naabrilapsi ja korralda neile õues mõni mäng või näiteks spordivõistlus – just selline, mida ilmad parajasti lubavad.

KÜLASTA VANAVANEMAID

Kui on vedanud ja vanavanemad ei ela väga kaugel, mine neile külla. Ära istu seal, klapid peas ja nutitelefon nina all! Aita puid tuppa tuua või vaipu kloppida, pese vastu kevadet neil aknad puhtaks – või rääkige lihtsalt juttu, vaadake koos vanu fotoalbumeid, laske neil pajatada lugusid oma noorusest ja pistke tänulikult pintslisse kõik vanaema küpsetatud pannkoogid.

PILDISTA SAABUVAT KEVADET.

Kui telefonita õue minna tundub võimatu, siis võta see kindluse mõttes kaasa, aga kasuta hoopis selleks, et pildistada saabuva kevade märke. 

ESIMENE KEVADPIKNIK.

Torkige vanemaid tagant ja tehke teoks üks perepiknik. Ükskõik, kas võtate suuna metsa või mereranda – kindla peale näete midagi huvitavat.

Peaasi, et ei unusta termost kuuma teega ja pirukakotti, eriti tore, kui saate ka lõkke üles teha ja sulavas hanges tulel vorstijuppi sussutada. Hea tuju on tagatud!

KES SKOORIB PALLIPLATSIL?

Ehk pole koolimaja uksed vaheajal lootusetult lukus? Ehk lubatakse teid võimlasse? Võtke ette vabaviskevõistlus – kui igal nädalavahetusel tunnike palli loopida, hakkad lõpuks ehk endas tulevast korvpallitähte nägema ja lähed trenni – korvpalliklubid nutavad kohalike talentide järele, kui algus tehtud ja siht silme ees, läheb edasi libedamalt.