Keha

Mida peaks teadma, kui lähedane satub elama hooldekodusse? (5)

LISA KOMMENTAAR

Toriseja10. aprill 2018, 11:38
Hooldus p l a a n ? Kui inimene satub hooldekodusse, siis on tõenäoliselt tema tervislik seisund selline, mis ei võimalda iseseisvat toimetulekut. Tõenäoliselt on see inimene ka eakas, mis tähendab, et tema seisund ei parane, vaid tekivad juurde uued vajadused. Inimene/hooldatav vananeb. Tema seisund vajab pidevat jälgimist ja vastavalt sellele tegutsemist.
Kui nüüd on tehtud see ...p l a a n, siis tegutsetaksegi ainult selle plaani järgi ja uued vajadused jäävad rahuldamata, sest neid pole lihtsalt ette nähtud. Hea vabandus tegemata jätmistele?
Kas meil on ikka plaanimajandus?
Nojah10. aprill 2018, 09:56
Selline massiivne bürokraatia suurendab oluliselt hooldekodu töötajate niigi suurt töökoormust. Isegi sedavõrd, et suuremates hooldekodudes tuleb tööle palgata lisaspetsialiste. Need siis ei tegele patsientidega vaid hoiavad korras kaustu.
mhh10. aprill 2018, 09:29
Nagu need hooldajad seda niiväga tahaksid teha, ju siis sunnitakse, õdesid tööl ju pole.
tädike 10. aprill 2018, 08:52
nagu oleks valida, kuhu hooldekodusse panna. panime ainsasse, kuhu tol hetkel vastu võeti, kuigi kodust kaugel. väga raske teema.
huvitav10. aprill 2018, 08:43
kui terviseametit teavitada, siis kaua vanurit seal hooldekodus peetakse? küllap selgub kohe, et vanur sinna hooldekodusse ei sobi, uut kohta aga on raske leida.Nii et vaikimine on kuld, nagu vanasõna ütleb.Miks ei võiks terviseamet ise hooldekodusid kontrollida aeg-ajalt? eriti neid, kus ravimeid jagavad koolituseta hooldajad.