Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
13. aprill 2018, 11:20

Teadlased: need kuus toitu aitavad kaalu langetamist kiirendada (2)

Kaalulangetajatele soovitatakse tavapäraselt, et rohkem tuleb süüa värsket, liigselt töötlemata toitu ja köögivilju. Kuid on ka mõned toidud, mis aitavad kaalu langetamise protsessi kiirendada.

* Hummus. Ajakirjas Journal of Nutrition & Food Sciences ilmunud uuringutulemuste kohaselt on hummust söövatel inimestel vööümbermõõt keskmiselt 8% väiksem võrreldes nendega, kes hummust ei söö, kirjutab Women´s Health.  Hummus on nimelt äärmiselt kiudainete- ja valgurohkem, need ained aitavad aga kõhul täis püsida.

* Šokolaad. Ajakirjas Nutrition ilmus uuring, mis näitas seost suurema šokolaaditarbimise ja väiksema kõhurasva hulga vahel. Teadlased seletavad seda sellega, et šokolaadis leiduvad antioksüdandid aitavad ainevahetust kiirendada.

* Kaerakliid on samuti äärmiselt kiudaineterohked ja aitavad kõhul täis püsida. Sestap pole imestada, et ajakirjas Appetite avaldatud uuringu tulemused väidavad, et kaerakliide söömine hommikul aitab söögiisu taltsutada.

* Tee. Ajakirjas Americal Journal of Clinical Nutrition ilmus mitmete uuringute metaanalüüs, mis tõi välja, et tees sisalduvad katehiinid ja kofeiin aitavad kaalulangust kiirendada.

* Kuivatatud ploomid. Liverpooli ülikooli teadlased on leidnud, et  need, kes söövad iga päev peotäie kuivatatud ploome, võtavad kaalust kiiremini alla. Võtmesõnaks on siin taas kiudained.

* Avokaado sisaldab kiudaineid, kaaliumi ja tervislikke rasvu, sestap aitab selle vilja söömine söögiisu pärssida. Ajakirjas Nutrition Journal ilmunud uuringutulemused soovitavad lõunasöögi kõrvale süüa pool avokaadot, see aitab täiskõhutunnet hoida õhtusöögini.