AJUKASVAJA ON MINEVIK: „Operatiivmälu ja lühimälu kaovad ära. Lisaks hakkas see kõik ka vaikselt tasakaalu peale – käisin töntsi vanainimese sammuga,“ meenutab kommunikatsiooniõppejõud Agu Uudelepp kurja diagnoosiga kaasas käinud sümptomeid.Foto: Alar Truu
Terviseuudised
4. veebruar 2020, 20:59

ÕL ARHIIV | AGU UUDELEPP: „Vähk ei ole häbiasi, see on kuri saatus.“ (54)

Teisipäeval suri Pariisis raske haiguse tagajärjel Agu Uudelepp. Taasavaldame 24. aprillil 2018 Õhtulehes ilmunud intervjuu.

„Kui mulle antakse valida, kas kõndida koleda kolbaga või kõduneda kenaga, siis ma võtan selle esimese variandi,“ muigab Agu Uudelepp, kelle otsmikult kaardub poolkuu kujuline operatsiooniarm vasaku kõrva suunas. Kaks aastat tagasi diagnoositi tal, mittesuitsetajal, neljanda staadiumi kopsuvähk, eelmise aasta lõpus opereeriti ajusiire. „Vähk ei ole häbiasi, see on kuri saatus,“ ütleb Agu Uudelepp (43), kommunikatsiooniõppejõud, kolumnist ja ERRi nõukogu liige, kuue ja poole aastase poja ning kahe ja poole aastase tütre isa.

Mis tunne on, kui ajus elab kanamuna suurune kogumik vähirakke?

Sulle on eluaeg meeldinud lugeda, aga nüüd sa enam lugeda ei taha. Kui võtadki mingi artikli ette, siis mõtled iga lause järel: huvitav, mis seal kirjas oli? Või siis sa seisad poes riiuli ees ja mõtled, et ma tulin siia ju midagi ostma.

Operatiivmälu ja lühimälu kaovad ära. Lisaks hakkas see kõik ka vaikselt tasakaalu peale – käisin töntsi vanainimese sammuga.

Õhtuleht 24.04.2018 (Õhtulehe arhiiv)

Edasi lugemiseks: