Inimene EI vaja igapäevaselt peotäit vitamiine.Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
25. aprill 2018, 14:20

Tosin sagedast tegevust, millele tuleb tervise huvides kohe lõpp teha! (1)

Oled üks neist, kes võtab iga päev peotäie vitamiine, peseb pärast iga söögikorda hambaid ja nädalavahetusel üritab nädala sees magamata jäänud tunnid tasa teha? Oma tervise nimel tee parem kõige selle ja veel mõnede igapäevaste asjadega lõpp.

Igaüks on kuulnud, et alkohol ja sigaretid kahjustavad tervist ning tervislikust toitumisest on kasu kuhjaga. Kuid on terve hulk igapäevseid tegevusi, mille kahjulikkus jääb tähelepanuta, kirjutab veebileht Brightside ning toob välja tosina tervisele kahjulikku, kuid täiesti igapäevast tegevust ja annab ka soovitusi, mida nende asemel teha.

1. Nädalavahetusel kaua magamisega tööpäevade napi une tasa tegemine. Tegelikult peaksid igal ööl magama 7-8 tundi. Und tagantjärele järele magada ei saada.

2. Igapäevaselt peotäie vitamiinide võtmine. Vitamiine peaks võtma ainult arsti soovitusel.

3. Kord või lausa kord päevas duši käimine. Ennast tuleks pesta siis, kui tunned, et oled räpane või higine.

4. Köhijatest ja aevastajates eemalehoidmine. Kui kardad nakkusohtu, ei tohiks haige inimesega isegi mitte samas majas olla.

5. Pärast iga söögikorda hammaste pesemine. Piisab korralikust õhtul ja hommikul pesemisest. Vahepeal võid närida suhkruvaba nätsu.

6. Pärast sööki väikese uinaku tegemine. Kerge puhkehetk on pärast söömaaega hea, kuid sage pärast sööki magamine viib kaalutõusuni.

7. Kodu täiesti läikivpuhtaks küürimine. Liigne puhtus võib muuta sind allergiatele vastuvõtlikumaks.

8. Kartmine, et mikrolaineahjus hävivad kõik toidu tervislikud osad

9. Uskumine, et mida rohkem inimene magab, seda parem. Liiga palju magamine ei tee ärkveloleku ajal energiliseks, vaid hoopis uimaseks.

10. Igal hommikul äratuskella peale ärkamine. Ootamatu äratus keset sinu loomulikku unerütmi ei ole hea, pigem mine varem magama.

11. Oma asjade pidev seljakotis kandmine. Seljakott ei ole iseenesest halb, kuid koti alumine serv peaks kindlasti olema umbes 5 cm sinu vöökohast kõrgemal ja rihmad võrdselt üles tõmmatud.

12. Suvel suvaliste päikeseprillide kandmine. Tegelikult kaitsevad päikese kahjuliku kiirguse eest ainult kvaliteetsed päikeseprillid. Küsi silmaarstilt selle kohta nõu.