Terviseuudised

Uuring: suur osa eestlasi ei taju puugihaiguste ohtu (12)

LISA KOMMENTAAR

sigareti tuhk27. aprill 2018, 14:23
tapab puugi lõkkesuitsust läbi käia
EESTI KODANIK26. aprill 2018, 19:07
tõstke hinda ja aktsiis pange ka peale.inimene valib kas kuu aega nälgida või vaksineerida.
Ilus ja "puutumatu" loodus... 26. aprill 2018, 16:38
Ma ei pea seda vaktsiinimüüjate lobiks. Olin vaktsineerimata, sain puugilt hammustada. Paraku haigestusin entsefaliiti, õnneks kergem vorm, kuid sellel vaatamata pole enam päris see, mis varem. Soovitan kõigil end vaktsineerida, enne kui hilja... Jah, borrelioos on ka samasugune kole haigus ja paraku polegi midagi muud teha, kui püüda hoiduda. Kuid olles vaktsineeritud entsefaliidi vastu, on vähemalt üks hirm vähem... On ju nii, et isegi tervena on elu üks suur võitlus. Ent haigena on see võitlus kordades raskem. Jõudu ja paranemist kõigile, keda see jäle putukas on hammustanud ! Ja õnne tervetele, et sellest elukast hoiduda !
arvamus26. aprill 2018, 13:46
Mis see ohutajumine annab, puuk pole krokodill, peaagu igalt poolt väljaspool kesklinna võib selle märkamatult hankida.
on26. aprill 2018, 22:20
võimalik saada kubeme ümbrusse ja ka kintsule teinekord kui metsas käid ja nt. rohust, mis niitmata, kusjuures on need juhud suurenenud just nõukaaja lõppedes, sest tol ajal põletati kulu ja puugid hukkusid kuid nüüd suures heinas on igal pool võimalik läänemaal ja põhjapool saada üks või teine nakkus.Kuna elan kaguriigis, siis nopin need lihtsalt välja peale metsaskäiku, on ka juhtumeid kus tuleb pereõele omad poolikud tööd ette näidata-neil on spetsriistad millega eemaldab terve puugi aga paljalt pea saab ikka süstlanõelaga vaid kätte.Vaktsineerimine siinkandis on tabu ja kuna entsefaliiti meil ei esine, siis pole mõtet ka propagandal.
arvamus26. aprill 2018, 13:16
Riigikogu ei peaks tegelema ainult tasuta transpordi küsimustega ,vaid kas ei oleks normaalne ,et vaktsineerimine puugi poolt tekitatud haiguste vastu oleks elanikele tasuta. Tervis on ikka elanikele kõige tähtsam ja siis alles tuleb tasuta transport. Kui riigil mõlema variandi jaoks raha pole ,siis tuleks eelistada tervist ,muidu polegi lõpuks ühistranspordi tarbijaid .
uuring 26. aprill 2018, 13:02
tervisea meton täiesti mõtetu rav imihulgimüügi firma.
kunn26. aprill 2018, 12:26
See vaktsiin läheb igal aastal üha kallimaks.
Ma metsas ei käi ja sellist raha välja käima ka ei hakka.
Riik26. aprill 2018, 11:35
võiks siis heaperemehelikult seda vaktsiini tasuta anda, kui lasen terve pere ära vaktsineerida peaks pärast mitu kuud makarone sööma.
dr. Mõngel26. aprill 2018, 11:18
Terve Toompea on puuke täis. Tajume küll ohtu aga abi pole kusagilt loota.
Eino Taruk26. aprill 2018, 11:06
Puukborrellioos on äärmiselt ohtlik, võib permanentselt rikkuda organismi funktisoonid, eriti südame omad. Võib tüsistusena põhjustada hilisema südame laienemise ja surma.
maalt ja obesega26. aprill 2018, 13:21
Entsefaliidi puhul on see hea pool, et kui korra oled põdenud, siis rohkem see enam külge ei hakka. Borrellioos on aga salakavalam. Vaktsiini ei ole, ja võid kasvõi mitu korda saada. Tagajärgedest juba rääkimata.