Jaan TätteFoto: Alar Truu
Inimesed
29. aprill 2018, 11:17

Puugihaigustest toibunud Jaan Tätte paneb inimestele südamele: kes liiguvad looduses, tehke need vaktsiinid ära! (95)

Saates "Hommik Anuga" külas käinud muusik ja maailmarändur Jaan Tätte, kes sattus möödunud suvel haiglasse puukentsefaliidi ja -borrelioos tõttu, paneb inimestele südamele, et nad end puugihaiguste vastu õigel ajal vaktsineeriks. 

"Eks ma olen neid puuke ka Vilsandilt korjanud, aga arvan, et sain selle kuskilt mujalt," meenutas Tätte.

"Mul oli samal ajal Jaan Pehkiga suvetuur toimumas ja ööbisin telgis nagu tavaliselt. Kuskil Peipsi ääres kahlasin tohututes padrikutes ja äkki sealt saingi selle," arvas Jaan. Muusik selgitas oma telkimiselembust sellega, et suvetuuridel olles ei saa ta kohe koju Vilsandisse minna. "Kuskil hotellis ööbida pole toredam kui vabas looduses," rääkis mees.

Jaan meenutab, kuidas tal enesetunne tol kontserttuuril ootamatult halvenes. "Mul oli tohutu külmetus, silmad enam ei näinud. Kogu aeg oli külm ja nõrkus. Kui ma ei sõitnud autoga või ei laulnud, siis lamasin kogu aeg kuskil pikali."

Enne viimast Tartust toimuma pidanud kontserti said sugulased aru, et mehel on midagi tõsist lahti ja Jaani naine saatis mehe analüüse andma. "Kõik näidud olid põhjas ja selgus, et asi on väga hull," meenutab Jaan. "Olin siis kaks kuud pikali ja ei teinud midagi. Kes liiguvad looduses, tehke need puugivastased vaktsiinid ära," paneb mees nimestele südamele.

Täispikk intervjuu on järelvaadatav siin.