Foto: PantherMedia/Scanpix
Terviseuudised
3. mai 2018, 17:03

Pretsedent: terviseamet palus Saaremaal tööd alustama pidanud perearstil lahkuda (25)

Maist pidi Kuressaare haigla juures pensionile suunduva perearsti Lii Saare asemel ligi 1800 nimistuga patsientide vastuvõtmist alustama Tartust pärit perearst Tanel Martis, kuid eile hommikul toimus kannapööre ja terviseamet palus Martisel haigla ruumid vabastada. 

“Reedel ta helistas meile ja ütles, et ei saa tulla kolmapäevast vastuvõttu tegema, kuna on haige. Meil tekkis mure, et mis patsientidest edasi saab,” rääkis terviseameti tervishoiuteenuste osakonna peaspetsialist Agne Ojassaar ajalehele Meie Maa antud intervjuus.

Eile selgus tema sõnul, et Tanel Martisel ei ole lisaks haigla üürilepingule sõlmitud töölepingut ka õega. “Me ei saa asju jätta viimasele minutile. Tegemist on suure nimistuga. Peame olema veendunud, et inimesed saavad abi,” selgitas Pille Saar.

Eile hommikul saatis Tanel Martis Ojassaare sõnul segase sisuga sõnumi (SMS-i), et ta ikkagi ei soovi Kuressaarde perearstiks tulla, kuid tahab kaks kuud proovida. 

“Meil on vaja kindlust, et perearst oleks pikemas perspektiivis jätkusuutlik,” ütles Saar. 

"Igal inimesel on õigus kahe kuni nelja kuu pikkusele katseajale. Tahtsin saada selgust, kuidas minul Soomest Eestisse tagasi tulles Saaremaal minema hakkab ja kuidas patsiendid mind omaks võtavad," mainis Martis.

Kuidas põhjendab tekkinud olukorda Tanel Martis ning mis saab ilma perearstita nimistust, loe pikemalt ajalehest Meie Maa.