Vähiravifondi tarbeks kogus raha ka Jüri RatasFoto: Teet Malsroos
Terviseuudised
10. mai 2018, 10:15

Vähiravifondi annetustalgutel koguti ligi 34 000 eurot

Eelmisel nädalal korraldas vähiravifond “Kingitud elu” üleriiklikud annetuste kogumise talgud, toetamaks lapsi kasvatavate isade ja emade vähiravi. Talgutega lisandus fondi ligi 34 000 eurot.

“Teeme ära!” talgute raames said Eesti inimesed terve nädala jooksul annetada fondi pangakontodele abivajajate toetuseks. Aktsioon kulmineerus reede ja laupäevaga, kui ligi 60 fondi vabatahtlikku kogusid annetusi kaubanduskeskustes ja Selverites üle Eesti: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Viljandis, Rakveres jm.

Annetusi aitasid koguda ka peaminister Jüri Ratas, riigihalduse minister Janek Mäggi, rahvasaadikud Jüri Jaanson, Kersti Sarapuu, Helmen Kütt ja Martin Repinski, samuti Tallinna abilinnapea Tõnis Mölder.

Peamisel talgupäeval 5. mail kogunes vähiravifondi annetuskastidesse sularahas või pangakaardiga ligi 12 000 eurot.

Veel on lisandumas annetused, mille sai (ning saab jätkuvalt) panna kõikide Circle K jaamade kassades olevatesse “Kingi elu!” annetuskastidesse.

“Vähiravifondil on sel aastal olnud taas rekordhulk abitaotlusi – viie kuuga oleme saanud ligi 70 taotlust. Kahjuks mitmed neist noortelt inimestelt, kellel mitte ainult ei ole terve elu veel ees, vaid kes peavad üles kasvatama ka oma väikesed lapsed,” ütles vähiravifondi “Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu. „Täname kõiki panustajaid – nii annetajaid, vabatahtlikke, hea sõnaga toetajaid kui ka kaubanduskeskuste omanikke. Talgutega kogunenud annetustest saame aidata mitut ema või isa ning kinkida sellega nende peredele hinnalist aega olla koos.“

Vähiravifondi talgud toimusid juba neljandat aastat. Fond kutsub jätkuvalt kõiki üles jõukohase püsiannetusega vähihaigete ravi toetama. Püsiannetajaks saab end vormistada mõne sekundiga ka veebilehel.