Aasta õde Irina TõhusFoto: Eesti Õdede Liit
Terviseuudised
17. mai 2018, 13:29

Aasta õe tiitli pälvis Irina Tohus (2)

Eesti õdede liit andis täna oma 95. aastapäevale pühendatud konverentsil “Tervis kui inimõigus” üle aasta õe tiitli, mille pälvis enam kui 20 aastat õena töötanud Irina Tohus. Alates 1997. aastast töötab ta Põhja-Eesti regionaalhaiglas erakorralise kirurgia õena ja alates 2000. aastast ka Nõmme perearstikeskuses OÜ Meditiim pere- ja terviseõena.

„Irina Tohus teeb oma tööd südamega ning on kolleegide ja patsientide seas väga hinnatud õde. Ta panustab aktiivselt tervishoiu valdkonna arendamisse,  osaledes valdkonna töörühmades ja juhendades üliõpilaste praktikaid. Lisaks kirjutab ta terviseteemalisi artikleid ning annab tervisehariduslikke loenguid,“ ütles Eesti õdede liidu president Anneli Kannus.

Irina Tohus on Eesti õdede liidu liige alates 1997. aastast, kuuludes 2002. aastast ka pereõdede seltsingusse. 2018. aastal valiti Irina Tohus seltsingu esinaiseks ning ta tegutseb aktiivselt pereõdede koolituste korraldajana.

„Õe roll on viimase paarikümne aastaga väga palju muutunud. Suurimaks väljakutseks on selgelt sõnastada õdede ülesanded ja vastutus ning muuta ka vastavalt õigusakte,“ sõnas Eesti õdede liidu president Anneli Kannus.

Eesti õdede liidu 95. aastapäevale pühendatud konverentsi „Tervis kui inimõigus“ peateemaks oli rahvusvahelise õdede nõukogu poolt välja kuulutatud 2018. aasta teema, mis rõhutab õdede järjest suuremaid volitusi ja vastutust tervishoius. Ligi 400 tervishoiuspetsialisti arutlesid konverentsil õe kutseala väljakutsete üle.