Terviseuudised

Terviseamet: tänavune gripisurmade arv on erakordne (9)

LISA KOMMENTAAR

jepp23. mai 2018, 13:14
mina vaataks väga tõsiselt perearstide ja haiglate otsa - tean sellest talvest juhtumit, kus hooldekodus oleval inimesel diagnoositi b-gripp ja saadeti rõõmsalt hooldekodusse tagasi. tean juhtumit, kus perearst keeldus gripitesti tegemast, soovitas puhata ja teed juua ja tulemuseks oli mitmenädalane intensiivravi. omast kogemusest - lapsel olid gripisümptomid, lasteaias oli diagnoositud b-gripp ja kui palusin gripitesti teha, siis väitis perearst, et sellel ei ole mõtet, et see nagunii midagi meile ei anna. õnneks meil ei olnud grippi, aga kui oleks olnud?? massilist ja sunniviisilist vaktsineerimist mina ei poolda, aga vähe hoolivamat suhtumist ootaks küll!
Mis asi on nn.gripp22. mai 2018, 21:38
Võib olla ma ise olen imelik kuid ma ei tea mis asi on gripp????
No on talvel vahest pisut nohu, no nuuskan paar kõvemat lartsu -ja mis siis. ?
Läheb ju mööda.
Lihtsalt nn.pehmoühiskond tekitab probleemi,et oleks millega võidelda.
Õhtuleht lapsuke22. mai 2018, 21:21
Katsu nüüd ühest asjast aru saada.
Kui sina mind ahistad, siis mina sind ei loe enam,Punkt.
Tähelepanek22. mai 2018, 21:11
Inimesed jäävad haigeks ja käivad seepärast perearstil, aga kogemus on see, et perearst võtab ainult verest põletiku näitaja ja gripi proovi ei tee. Ka siis ei tee proovi, kui inimene palub kontrollida. Kes ütleb sel juhul kas inimesel on külmetus või gripp? On palju arste, kes ei tee gripi osas analüüse. Ja seepärast pole ka kindel, et just prsegu on palju inimesi grippi surnud, kuna 10 a tagasi ei pööratud gripi analüüsimisele eriti palju tähelepanu vaid diagnoos pandi väliste sümptomite põhjal.
Reklaamiguru22. mai 2018, 18:24
Terviseameti tüüpiline vaktsiini promo artikkel. Artiklis on statistilisi fakte oluliselt mõjutatud. Pigem oli aasta tunduvalt leebem.
vaevalt22. mai 2018, 18:05
et surrakse grippi. Enamus on vast tysistustesse surnud. Nii see läheb kui inimesed ei taha haiguslehele jääda, sest palkka ei maksta ja käivad haigena tööl kuni gripi tagajärjel tuleb midagi hullemat, näiteks kopsupöletik. Oleks aeg see haiguslehtede makmise asi hoopis yles vötta, mitte teha jälle reklaami ravimifirmadele ja neid kysitava väärtusega gripivakstiine rahvale vägisi sisse systida.
Mädanik 22. mai 2018, 18:49
Keegi ei käse haigena tööl .Oma valik selline.
Riho22. mai 2018, 17:46
kas mitte 1995 aasta oli grippi suremus suur
nujasiis22. mai 2018, 16:21
erakordselt vähe oli gripivak tsiini süstijaid ja tervis eametjahai gekassa said oma ülemere kumiiridelt pikikaa likat?