Terviseuudised

Tappev üksindus: tunne, et oled üksildane, võib viia enneaegse surmani (38)

LISA KOMMENTAAR

tööjuures suhtlemisest piisab14. juuni 2018, 14:41
üks sõber kurtis ,kui halb naine tal on ,teine sõbranna kui halb mees tal on ,kolmas sõbranna kurtis kui raske on tema elu ,neljas oleks ikka vaja raha laenata ...lõpuks see on oi kui väsitav
hea või halb14. juuni 2018, 14:29
lambakarjas pead määgima koos lammastega ,vastasel korral oled üksik lammas
nojah14. juuni 2018, 14:16
Üksindus, mis on ekstravertidele probleemiks, on introvertidele nauding.
introvert14. juuni 2018, 22:40
Just nii ongi. Seltskond enamasti väsitab.
ma veel elan14. juuni 2018, 14:09
Minule ei meeldi lihtsalt inimesed ,mul käivad nad närvidele kuigi olen viisakas igaühega . Käin kontserditel üksi ,teatris üksi ,reisimas üksi .Elagu üksindus!
Ivo14. juuni 2018, 14:06
ega ikka vägisi inimesest karjalooma ei tee kui ta ikka ei taha ja milleks hirmutada veel enneaegse surmaga
njah14. juuni 2018, 14:18
Enneaegselt surevad need, kes üksi jäädes endaga midagi peale ei oska hakata, pole huvisid ega midagi.
inimesed erinevad14. juuni 2018, 13:50
Mina naudin üksindust .Tööl saab nagunii kohustuslikus korras suhelda .Inimesed väsitavad kohutavalt
Siin on jutt ü k s i n d u s e s t . kui inimesel ei ole kodus 6. juuli 2018, 09:59
kellegiga rääkida ega suhelda lähemalt ,et saaks kõike rääkida ,
aga see ei ole ju üksindus ,kui töötad ,siis vajadki kodus rahu ,
aga mis huvidest või teatrist - kontserdist me räägime ,kui tervis
ei lasegi sul kodunt kaugemale ü k s i n d a . minna ,nii oledki
koduseintevahel ü k s i n d a . ja ü k s i k ... janiiongi .
üksik14. juuni 2018, 13:45
Mulle piisab sellest kui igapäev tööl 8 tundi kuulan kes kellega magab ,mida sööb ,kus käib jne ....lähen koju ja naudin üksindust täiega ,korra aastas reis soojale maale ja elu on lill .Elada saab ka karja keskel nautides üksindust.
erak14. juuni 2018, 13:41
Parem olla üksi kui karja ebameeldivate inimestega ,kes viivad su veel hullemasse stressi . Lugeda ,reisida ja muid hobisi millega tegeleda leidub alati ka üksikule ,kui see juba ei sobi siis on juba endis viga.
Tean14. juuni 2018, 22:42
Kui väsitav ja stressi tekitav on töötada koos ebameeldivate inimestega.
no aga võimalus täitsa olemas ju , 6. juuli 2018, 10:01
jää koju ,kui tööl niii paha ,inimesed pahad , stress jne. jne
tean14. juuni 2018, 12:59
kui su vanadel tuttavatel on mure või terviseprobleemid siis kleiavad nad su,üksiku kohe üles,et sinust elumahla endale imeda ja jälle ära kaduda tükiks ajaks!
lisan14. juuni 2018, 14:38
kui vaja raha laenata või muud abi
xcv14. juuni 2018, 11:06
Üksinduse puhul võta endale alguses koduloom, aitab kah ahastusest üle. . Arenenud maailmas on klubid ja vastavad asutused olemas, kus üksikud saavad sotisaalseid tegevusi koos teha. Meil ju pole midagi, ainult lollide kirik, ime et inimesed siis ühiskonnas põhja joovad ja endale otsa peale teevad.
igas LO on oma sotsosakonnad vms., kus on igasugu ringe nii, et tapab14. juuni 2018, 12:44
Iseasi kellele selline karjas tegutsemine istub ja kes vajabki üksi olemist.
Ringe on eakate võimlemisest ja tantsimisest kokanduse ja laulmiseni.
kodulooma ei soovita võtta14. juuni 2018, 13:42
1. ta elab sinust kauem - kuhu ta siis pannakse
2. tema söögiks kulub päevas rohkem raha, kui sulle endale
Kui neid probleeme pole, siis muidugi.
/ /14. juuni 2018, 07:24
üksi olemine ei teki päevapealt tavaliselt. Kes on pidevalt ringi sebiv, kellel on kõigega asja, kes on uudistehimuline, klatšihimuline, need saavad ikka seltskonda. Aga kui sind ei huvita kõigi ümberkaudsete kehv tervis, halvad ja kasvatamatud lapsed, lapselapsed, pidevad õnnetused, draamad, on lõpuks ikka väga üksi. Sõbrannad, kes võiksid midagi pakkuda hingele, kellel arenenum meel, need kaovad su ümbert ja kellega siis vanas eas sõbruneda, ühiseid jututeemasid leida?
Tuleb juba väga varakult sõbruneda iseenda üksiolemisega, nii et tuppa astudes tunned rõõmu ja rahu, et oled üksi. Ega see rõõm ja rahu üksiolemisest ei teki üleöö, seegi vajab , et oskaksid sellest teha ja tunnistada - see on minu elu! Aeg on edasi läinud - igapäevase lobisemise asemel on telekas, muusika, arvuti, raamatud ja see on ammendamatu . Kui oled ennast sellele lainele kasvatanud.
R14. juuni 2018, 04:18
üksindus vahetevahel on nauditav, isegi vajalik. Kuid pole midagi tähtsamat tundest, et lähed kellegile korda ja kellega saad muresid jagada. Tunda, et üksindus on ajutine valik mitte paratamatus. Mulle meeldib fraas : mul on vaja parimaid sõpru kes kutsuvad mind üritustele teades, et ma niikuinii ei lähe... lihtne tunne, et sul on valik, oled vajatud, kutsutud ja hinnatud on juba kõik mida vajad.
Asulas..13. juuni 2018, 21:38
asula probleemid! Urbaniseerumine- kõik on üksi....
nonoh14. juuni 2018, 07:26
aga kõik on tuttavad ja on, kelllele tere öelda, kui koduuksest välja lähed. Kui õpiks veel naeratama ja mõne hea sõna ütlema, mis midagi ei maksa.
paljastuhnur13. juuni 2018, 20:44
Kas õigeaegselt lähenev surm teeb sureja meeleolu rõõmsamaks?
13. juuni 2018, 20:41
üksinda sünnid,üksinda sured.
ka ta13. juuni 2018, 19:47
Üksindus on halb neile kes on elanud suuremas koosluses või isegi vaid kaaslasega terve elu ja siis elu sunnil üksikuks jäänud. Need kes terve elu üksikud olnd, ei põe vaid naudivad täiega vabadust!
.13. juuni 2018, 19:00
Üksindased on ainult sellised inimesed, kes on tohutu egoga, ja ei oska sõprust ega lähikondlasi hinnata.
Tean seda isiklikest kogemustest.
Meil on mitmeid vanuritest sugulasi.
On selliseid, keda alati külastame, on selliseid, kellele helistame ja tunneme huvi, kuidas läheb. Vajadusel abistame neid võimalust mööda.
Samas on meil väga lähedasi inimesi, kes on nii võimukad, vihkavad kõiki ja kõike siin maaimas. Kellega kohtumise järgi on . mitu päeva halb enesetunne. Justkui oleks milleski süüdi.
Neid inimesi me väldime. Elu on liiga lühike, et kellegi vastikul egol lasta enese tuju rikkuda.
Vananedes inimene peab ise veidikene korrektuure tegema oma olemuses, et mitte eemale peletada omakseid. Tean , mida räägin--sest olen juba aastaid pensionär, ja kui mõni asi jääb lastelaste elukorralduses mulle arusaamatuks--ma ei hakka targutama ja oma arvamust avaldama--see on nende elu. Ja ju siis tänapäeval ongi kõik veidi teistmoodi, kui minu nooruses.
Olen alati oodatud nende üritustele, samuti käiakse meil (naisega) meelsasti külas. Mitte kohusetundest.
k.19,00-le kui oled nii hea inimene , mis hoolid siis sellest ,6. juuli 2018, 10:18
et sellel teisel on ,,suur ego ,, , aga tundub ,et su enda ego ei lase sellisega suhelda ,
kes ei keeruta sinu ümber ja ei viska su kohta kiidusõnu kui hea ja ilus sa ikka oled ,
... neid inimesi me väldime , elu on liiga lühike ... blaa , blaa, blaa ... eks kohanda siis ennast kasvõi natukenegi ja kelle egost me nüüd siis saame rääkida ja novat nii need ü k s i k u d tulevadki .
meile sisendatakse13. juuni 2018, 18:59
et sa pead end üksiku ja õnnetuna tundma,üksindust tuleb nautida.
penskar13. juuni 2018, 21:54
Eesti naised ei taha suhelda, väikese silmaringiga jne. Natuke aitavad üksindusest väljamaa naised, mis sest, et osad petised, kes üritavad minult raha välja petta, aga jäävad pika ninaga.
penskar14. juuni 2018, 11:22
ma kirjutasin oma kogemustest, aga miinustajad muidugi teavad paremini, kuidas mul läheb :)?
To 11:1214. juuni 2018, 14:56
Mis omast kogemusest sa kirjutasid? Loe enda kommentaari esimesed kaks sõna läbi ja saad teada, miks miinustati. Kahtlen, et oled kõigi Eesti naistega suhelnud, et selliseid üldistusi teha.
You can live with it!13. juuni 2018, 17:58
Kui sa ainult TUNNED nii. Aga reaalsus on, et kui sa ka oled üksildane siis see võib tõsi olla. Ja reaalsus ka on, et sellevastu ei olegi midagi teha. Vahel kahjuks ka sapiseid komme kirjutada jne, see annab hetkelise tunde, et sa elad. Kas see ka õige on - kindlasti mitte kuid vahel sa lihtsalt ei jõua midagi muud kui mõned targad leidnud eespool, et "mõned inimesed peavadki üksi olema". Selle küsimuse ja need tunded, et kas NEMAD sooviks seda kogeda (koos tundega selle kogemisest) sooviks neile samuti edasi ju anda - proovigu, kas nad tahaksid, siis rääkigu, õpetagu. Üldiselt on ka üks osa kurjusest ühiskonnas just sellest või sellega kaasnevast tingitud ja see ei ole hea. Inimliik peaks olema kõige arenenum aga ometi on liigikaaslaste vastu ka kõige suuremad kiskjainstinktid :(
13. juuni 2018, 18:37
Mõisted «häbi», «inimväärikus», «uhkus» ja nii edasi on enamikule meie elanikkonnast selgelt prioriteedid.Samuti halastus ja ligimesearmastus on meil kõikehaarav.
Hm13. juuni 2018, 18:50
Must huumor, nagu aru saan?
Ega jah reaalsuses ju ei eksi. Nii on.
Nõme ainult, et see on kurb reaalsus.
Halastus ja uhkus...need on huvitavad mõtted. Eks tegelikult ilmselt on sellega igaüks patustanud, tunnen, et ise olen näiteks, olnud näiteks vist uhke ja toiminud valesti kuid halastust ei ole järgnenud, seetõttu, et halastamine selhetkel ei oleks andnud mingit südamerahu ja kaalukamaks osutus, et kui halastan siis ise sellele samasugust vastust ei saa, kõik märgid olid olemas ja ei saanud lasta end mutta tallata. Eks need asjad jäävad inimesi elulõpuni jälitama aga midagi ei ole teha, kuigi tahaks, ometi ei saa.
Juku13. juuni 2018, 17:54
Alati tasub üksikule inimesele külla minna ja talle odavat läti alkoholi pakkuda - nii päästate nii mõnegi inimelu. Elagu Läti Vabariik!
vv13. juuni 2018, 17:49
huvitav, et lõunamaal inimesed üksindust ei põe, ronivad iga päev oma luugist välja tänavale istuma ja kabet mängima, klatšivad kogu maailma taga, a siin igaüks kokutab omas nurgas
heh13. juuni 2018, 18:11
siin põhjamaal on jube külm kabet mängida, kui õues -20 on, lõug väriseb ja ei saa klatšida. no ja tulenevalt külmast tuleb tööl käia, et talvel midagi ahju oleks pista - ei saa jälle kabet mängida.
l*oll mode13. juuni 2018, 18:13
mode PD-reeretas mu kommentaari ära, kuigi kirjutasin ainult, et talvel külmaga on paha kabet mängida ja suvel peab tööl käima, et talvel ära ei külmuks ja jälle ei saa kabet mängida.