Unustage ära need LIGHT toidud. Sööge häid rasve ja valkusid, mis kõhu täis hoiavad. Süskarid tõstavad kiirelt veresuhkru lakke ja sama kiiresti alla ja jälle on kõht tühi. Süsivesikuid tarbi mõõdukalt.
Toitu tuleb tõsta taldrikule just nii palju, kui jaksad ära süüa. Juurde tõsta saab alati, aga täistaldrikust pool järele jätta ja solki visata on inetu. Millegipärast propageeritakse tänapäeval just seda, et toidu järele jätmine taldrikule on trendikas ja moodne. Paar põlvkonda tagasi peeti niisugust toiduraiskamist väga inetuks, inimesele on ju ometi mõtlemis- ja otsustamisvõime antud, et mitte endale toidukuhja taldrikule ahnitseda, mida ära süüa ei jõua.
See oleneb ikka sotsiaalsest klassist. Kõik, kes on kokku puutunud aadlike või varasema aja ühiskondliku eliidiga, teavad, et normiks oli alati toitu taldrikule alles jätta, sest peen härra või daam ei ole nii näljane, et kõik ära süüa. Toitu ainult maitsti ja isegi kui kõht oli tühi, ei tohtinud toitu ära süüa. Paljud kirjutavad sellest oma mälestustes, kuidas neid kasvatati lapsena nälgima. Tegelikult nälgisid nii ka täiskasvanud, ega muidu need peened saksa või prantsuse daamid nii peened poleks olnud. Ainult talumatsid sõid kõhu täis. Sellest kirjutab K. E. von Baer, et matsid õgisid.
KOMMENTAARID (10)