Kondoome tuleb säilitada jahedas ja kuivas kohas, eemal kuumusest, valgusest ja niiskusest.Foto: Tiit Tamme
Lapsed
21. juuni 2019, 19:00

KAS KONDOOMID ON VALMIS PANDUD? Kui teed neid vigu, võivad need hoopis alt vedada (9)

Kas ka sina kannad kondoomi püksitaskus või rahakoti vahel? See on üks suurimaid vigu, mida kondoomide hoidmisel tehakse.

Taskutes ja rahakotis võib temperatuur olla kondoomi hoidmiseks liiga kõrge, märgib Apotheka aptekeer Kerli Valge. Sageli hoitakse taskus ka muid asju, näiteks võtmeid, mis võivad kondoomi kahjustada või selle lausa katki teha.

Foto: Freeimages

Mida veel silmas pidada, et kondoom sind alt ei veaks?

  • Kondoomipakki ei tohi jätta ka magamistoa akna peale, kus päikesevalguse toimel muutub kondoom rabedaks ja võib kasutamisel katki minna. Kondoome tuleb säilitada jahedas ja kuivas kohas, eemal kuumusest, valgusest ja niiskusest.
  • Ära ava pakki teravate esemetega! Kui käärid, noad ja hambad on piisavalt teravad, et pakk katki teha, võivad need sama hästi ka kondoomi kahjustada. Kondoomipakend on disainitud kätega avamiseks ja nii on seda täiesti võimalik ka teha.
  • Kindlasti peab kontrollima, ega kondoom ole ületanud „kõlblik kuni“ aega. Igal tootjal on erinev säilivusaeg, mis sõltub sellest, milliseid määrde- ja lisaaineid on kasutatud.
  • Kondoome võiks kaasas kanda väiksema originaalpakendiga käekotis, teistest asjadest eraldi jaki rinnataskus või leida spetsiaalne ümbris, mis hoiab kondoome võimalike vigastuste eest.