Pilt on illustreeriv.Foto: Mari Luud
Eesti uudised
21. juuni 2018, 15:13

Sügava puudega inimeste lähedased saavad juulist lisapuhkust (3)

Sotsiaalkindlustusameti andmetel on alatest 1. juulist võimalik kasutada kuni viis tööpäeva lisapuhkust tööl käivatel sügava puudega täisealise inimese hooldajatel.

Lisapuhkepäevi saab tööandjalt küsida siis, kui hooldatakse sügava puudega lähedast (õde, venda, poolõde, poolvenda, ema, isa, vanemat või vanavanemat, abikaasat või registreeritud elukaaslast). Samuti saavad puhkepäevi kasutada sügava puudega täisealise inimese eestkostjad või kohaliku omavalitsuse määratud ametlikud hooldajad.

Ühe hooldatava kohta on selleks õigustatud inimestel kasutada 5 lisapuhkepäeva ehk kui lisapuhkepäevi soovib kasutada mitu õigustatud inimest, tuleb neil omavahel kokku leppida, kes mitut päeva kasutab. Hoolduspuhkust võib kalendriaasta jooksul kasutada kas päevade kaupa või järjest.

Puhkusetasu arvestatakse lisapuhkepäevade eest alampalga määras, mis 2018. aastal on 23,62 eurot päevas ja tööandja saab selle maksimaalselt kolme kuu jooksul pärast puhkuse kasutamist sotsiaalkindlustusametilt tagasi taotleda.