Terviseuudised

Suri vähiravifondilt abi saanud 35-aastane pereema. Naise heaks annetasid sajad inimesed (93)

LISA KOMMENTAAR

ravimifirma29. juuni 2018, 13:58
maksku raha tagasi ja punkt.
kaastunne29. juuni 2018, 07:54
perele .Aga ikka ja jälle tekib kusimus ,millest nii palju vähki haigestujaid ,järjest kasvav haigus,miski peab seda aitama tekitada.Kas inimkond tapab end ise?Köik need toidud ja tooted,köik säilitusained,mida iga päev tarbime,kogu elukeskonna palju sunteetikat,ehk koik see soodustab haigete rakkude teket.Me ei kasvata ise omale toitu nagu tegid seda meie esivanemad,koik tuli oma pöllult ja aiast,nuud ainult poest ,mis toodud kusagilt ,isegi ei tea kust ja kuidas kasvatatud,köik sööme sisse.Inimkond tapab end ise suurest tarkusest.Köik poed on kaupa kuhjaga täis,meie otsime ikka paremat ja ilusamat,järjest nooremat inimesd surevad vähki.Ei te milles kull päris viga ,aga midagi on valest .Arstiteadus on teinud tohutud edusammud ,aga vähk jöuab ikka ette.
arstiteadus on allutatud29. juuni 2018, 14:00
ravimirahameestele,et hoida võimalikult rohkem haigeid inimesi, kes ravimeid tarbivad.Sellega on ka järeltulevpõlvkond nõrga immuunsüsteemiga ja nii saab maailm ülerahvastusest jagu.Ise toodavad haigusi,ise ravivad, see on bisnis.
noh30. juuni 2018, 18:49
Üks asi on see, et tänapäeval osatakse paremini diagnoosida haiguseid. Võib jääda mulje, et haigeid on rohkem, aga tegelikkuses ei pruugi see päris nii olla. Teiseks, vähki ei ole kunagi üks faktor põhjustanud. Jah, toitumine ja eluviis võivad mõjutada, aga ainsaks põhjuseks seda pidada ei saa. Väga palju oleneb geenidest, st. mõnel inimesel on lihtsalt soodumus haigestuda vähki ning sellisel juhul kõik muu pole enam nii oluline. Mõnel võib tervislik eluviis haigust ära hoida, mõnel mitte. See on väga individuaalne, et üldistusi siinkohal teha ei saa. Samuti ei saaks ju süüdistasi väikeseid lapsi, et nad pole õigesti toitunud.
vanem mees28. juuni 2018, 20:49
Kallid inimesed, eks see fond ju olegi selleks ellu kutsutud, et moel ehk teisel aidata neid, kelle ravi haigekassa on hinnanud majanduslikus mõttes liiga riskantseks -- ravimi hind on väga kõrge, lootus, et see avaldab pikaajalist mõju, aga juba väga väike. Annetusi ju seetõttu kogutaksegi, et tegemist on raskete haigusjuhtumitega, mis haigekassa poolt finantseeritud tavaravile (enam) ei allu. Enamikul juhtudest annetuste abil saadud rahaga ostetud ravim pikendab haige elu mõne kuu võrra või parandab mõningal määral elukvaliteeti sel vähesel ajal, mis patsiendile siin ilmas veel jäänud ning see ongi sagely eesmärgiks. Noortele inimestele, kellel lapsed veel väikesed, võivad need juurde saadud lisakuud või ka see, et inimene püsib kauem aktiivsena ega jää veel voodihaigeks, olla aga väga-väga olulised. Mõistagi esineb aga ka kurbi juhtumeid, kus raviefekti ei saavutata üldse või see jääb väga lühiajaliseks. Ning on ka mõned vastupidised, eriti õnnelikud näited, mille puhul fondi abiga saadud ravi on konkreetse patsiendi puhul olnud sedavõrd tõhus, et inimese eluiga pikeneb mitme aasta võrra või ta saab koguni päris terveks. Need viimased juhtumid on küll harv erand.
Kurbadest lugudest peab aga ka kirjutama -- oluline on, et nii patsiendid, nende lähedased kui ka annetajad saaksid aru, mis laadi juhtumitega see fond tegeleb ning teadvustataks seda, et suurel osal patsientidest, kes fondi abiga ravi saavad, enam lootust päriselt terveneda siiski ei ole. Nagu välja toodud ka lahkunud daami abikaasa kommentaaris: isegi siis, kui ravimi mõju loodetud viisil ei avaldunud või lühiajaliseks osutus, ei ole raha raisatud, sest noorelt surnud inimeste lähedastele jäi teadmine, et tehti tõesti kõik, mis teaduse praeguse taseme juures võimalik ning ükski ravivõimalus ei jäänud haigekassa rahapuuduse tõttu järele proovimata. Fond rahastab teatavasti ainult neid raviviise, mille puhul on teaduslikku tõestamist leidnud, et neil VÕIB olla antud konkreetse seisundi puhul mingi oluline positiivne mõju, tundmatuid imeravimeid ning päris alternatiivravi, mil pole tõenduspõhise meditsiiniga seost, see fond ei rahasta, seega pole karta, et fondi kogunevat annetajate raha kulutatakse "tont-teab-mis-umbluu" peale.
Kaastunne lahkunud daami lähedastele ja jõudu neile edasi elamiseks!
elu või surm loterii28. juuni 2018, 15:50
Pidevalt räägitakse ,et käige arstijuures ,kuid arst leiab et tegu polegi tõsise haigusega vaid stressiga või paanikahoogudega . Tundub et ei tahetagi avastada ,või ei viitsita .
mh30. juuni 2018, 18:52
Ei taheta või ei viitsita? Kas sa kallis inimene tead, et arst ei saa sind peale vaatamisega diagnoosida? See on keeruline protsess ja kui sa arvad, et see kõik nii lihtne on, siis mine ise proovi arsti ametit, saad ehk teada mida see tegelikult tähendab.
tõdemus28. juuni 2018, 15:18
Vähjaravimid on hirmkallid ja 90% ravimitest on katsetamata ehk nende efektiivsus teadmata.Alternatiivmeditsiin on töötanud palju efektiivsemalt nagu graviola tee, söögisoodaga ravimine,võilille juur jne. internetis info olemas . Kaastunne perele .
tohoh30. juuni 2018, 18:55
söögidooda? võilille juur?? Kas nendel mingisugune teaduslik alus ka on? Muidugi ravimid pole alati 100% efektiivsed, ei saagi olla, sest igal inimesel on erinev organism. Aga öelda inimesele, et kuule ära üldse neid ravimeid proovigi, vot mine kaeva endale üks võilille juur ja su vähk kaob imeväel, on üks väga rumal soovitus. Saagem ka aru, et vähk pole mingi kerge lühiajaline haigus...
Noh28. juuni 2018, 09:48
Järelikult ei saa ikka raha eest tervist osta.
Memm5028. juuni 2018, 12:37
Alati, kui on küsimus, et mida ei saa isegi raha eest, siis vastan ma, et tervist. Mulle on selles osas korduvalt vastu vaieldud. Aga on ju nii, tervist ei saa raha eest osta. Võid osta endale pool aastat või aasta paremat elu aga mitte tervist. Võid saada aasta või kaks parimat hooldust aga mitte tervist. Nii lihtsalt on. Kaastunne lähedastele.
Priit28. juuni 2018, 07:31
Annetamine nüüd tühja ei läinud, sest soov oli aidata. Avastati liiga hilja ja lisaks olid seal teised segavad faktorid nagu eelpool kommenteeriti ! Igatahes, sügav kaastunne !
haigust ei avastata õigel ajal28. juuni 2018, 07:02
no põhiline haigus on paanikahoog ja kindlasti on vaja antidepressante võtta ...muud viimasel ajal kuulnud pole ....
juba kahtlane28. juuni 2018, 06:54
Ei suitsu ,ei viina ....huvitav kuskohast ikka see vähk tuleb ,nagu juba igal kolmandal vähk ? Kas toidust ,õhust ,või siis meid tõesti tahtlikult hävitatakse?
oijah30. juuni 2018, 18:59
Enne selliste vandenõuteooriatega hirmutamist võiks natukene uurida. Vähil võib olla väga palju erinevaid põhjustajaid, nende hulgas on ka pärilik soodumus. Mõnel, kel on perekonnas varem vähihaigeid olnud, on suur tõenäosus ka ise haigestuda. Ja sel juhul eluviis ei mängi suurt rolli.
Arne28. juuni 2018, 03:45
Meil kasutatakse ravis keemiat, see peab olema tugev organism mis selle üle elab. Teine viis on
kiiritus ravi. Iga füüsikat õppinud inimene saab aru, et see on piltlikult öeldes nagu kuulipildujaga
kurjategija püüdmine rahva hulgast. Kõrvalseisjad saavad viga. Ometi nii käitutakse haigega, kelle
terveid rakke hävitatakse vähirakkude kõrval kiiritusravis. Ainus mis näib mõistlikuna on kirurgia.
Urmas27. juuni 2018, 20:42
Raha eest vähist terveks ei ravi, sest tänapäeval puuduvad imerohud ja kõik kallihinnalised nn. imerohud, mille jaks raha nurutakse on pettus!
Miks Steve Jobs kõhunäärmevähki suri, kuigi tal oli endal raha, et ilma fondide toetuseta ka kõige uuemaid ravimeid osta!!!??? Fakt on see, et tänapäeval ei ole imerohtu millega pahaloomulist kasvajat ravida!!! Haigekassa maksab ju operatsiooni, keemiaravi ja radioloogilise ravi eest! Need on tänapäeval meditsiiniliselt tõestatud vähihaige eluiga pikendavad meetodid! Igasugused imetabletid on ...!!!
Urmas27. juuni 2018, 21:28
Üks petistekamp on veel "Toidupank" sulid! Ma saan aru, kui on nälgivad lapsed, siis ma annetaksin nende toidu ostmiseks raha!!! Aga hakata "Toidupanga" sulidele toitu koguma poest toitu ostes ja makstes veel ostetud kaubalt kõik riigimaksud, selle asemel, et anda lihtsalt raha???!!! Toidupanga sulid on veel nii ülbed, et kaubanduskeskustes ründavad sisenejaid!!! Nõme kamp!!!
maamiis27. juuni 2018, 21:29
kuskilt lugesin ,et Jobs suri ju sellest ,et ta ei uskunud arste ja pöördus alternatiivravitsejate poole!Oleksta ennast arstidel ravida lasknud kohe ,elaks ehk siiamaani!
Urmas27. juuni 2018, 21:41
Steve Jobs kõhunäärmevähk avastati 2004a. Ja sellega elas ta kuni 2011a. Alternatiivravitsejate poole pöördus 2011a. Enne surma!
Urmas27. juuni 2018, 21:47
Loomulikult see vähk võis olla tal juba 10-20 a. tagasi. Ega vähk ei teki ju päevapealt, ta areneb enne ikka aastaid!
27. juuni 2018, 22:05
Eksite. Kui Jobsil vähk avastati, loobus ta arstide abist ja tegeles uhhuuraviga, Arstide poole pöördus ta liiga hilja.
Eino Taruk28. juuni 2018, 01:22
Jobsil vedas harukordselt, sest tal avastati kõhunäärve ravitav vähivorm. Job hakkas seda "ravima" holistiliste vahenditega, mille tulemusel ravitav vorm saavutas viimase staadiumi ja muutus letaalseks. Siis oli juba hilja. Jobs tappis enda, mitte vähk.
Eino Taruk28. juuni 2018, 01:23
No ok, tegelikult tappis vähk, aga Jobsi aktiivsel kaasabil.
mh30. juuni 2018, 19:06
Pettus? Kui enda lähedane vajab ravi jaoks raha ütled samamoodi?? Ja vaata, kallis urmas, vähk on keerulisem haigus kui sulle tundub. Mõnel avastatakse vähk, kui see on juba viimases staadiumis ja seljuhul on tõenäosus ellu jääda väike, kuid arstid peavad sellegipoolest andma endast parima, et haiget päästa. Mõnikord see õnnestub, mõnikord mitte. Vähk ei ole mingi külmetushaigus, millest sa võid iseenesest välja tulla. Ravi on keeruline ja kulukas, kuid see on ka teatud juhtudel efektiivne olnud. Lisaks, vähki on mitut erinevat sorti ja vähihaigeid samamoodi, sama ravi ei pruugi kahel erineval inimesel töötada. Leida just see, mis haige jaoks sobib ja töötab, pole lihtne.
27. juuni 2018, 18:48
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
18:48-le27. juuni 2018, 22:03
Just---AJAVIIDE on sellesse silmad kinni uskuda! Kaua sa seda pakud kommentaariumides---see ei ravi tegelikult midagi ega kedagi!!! Sama pläma nagu raviv kanep.
Mati27. juuni 2018, 23:57
No kui võilill ei toimi, siis võib seda proovida http://omg.ee/sormejooga/
Klapid27. juuni 2018, 16:54
Mulle räägitakse juba mitu aastat, et ainult mina otsustan, kas tehakse süda korda või mitte. Keerulised väljendid, midagi aru ei saa, arstid ise on vaid või siis jälle see keeruline jutt. Ei jäänudki muud üle, kui minna meditsiini õppima. Aga kas süda selle aja vastu peab ... kahtlen.
mis seletad27. juuni 2018, 17:54
klapioperatsioonide tegemiseks on selged reeglid. Ja enne lõikust tehakse veel statsionaarsed uuringud, sh sondeerimine. 2 klappi korraga nüüd vaevalt läbi on. Ehk alustaks perearsti või kardioloogi välja vahetamisest, kui need ei soovi suunata haiglauuringutele.
sanitar27. juuni 2018, 15:54
Eks see annetamine ongi rohkem ikka neile, kes raha ära anavad, mitte neile, kellele antakse. Ega looduse vastu ei saa - kui meditsiin ikka ühte haigust ei ravi, siis ei ravi, osta kui kallist rohtu tahes. Aga annetaja saab nagu hingele kergendust, et on enda arvates vähemalt midagi head teinud. Ju siis muid viise head teha ei ole nii käepärast.
nojah30. juuni 2018, 19:08
Aga kust annetaja teab, et kas sellest raha nüüd oli kasu või mitte? Nii kaua kuni inimene elab, on lootust ja kui on võimalust kedagi toetada, näiteks rahaga, siis miks peaks selle võimaluse kasutamata jätma? Ja kuidas saakski üks võõras inimene vähihaiget muudmoodi aidata?
_27. juuni 2018, 15:35
Kurb sügav kaastunne omastele.
Lihtsalt 28. juuni 2018, 00:02
nii kahju. Jälgisin FB-s ta lehte ja vaatasin, et valmistab käsitöökarbikesi müügiks. Olin kindel, et paraneb, aga ei... Kurb.
Naiivsus kuubis27. juuni 2018, 15:23
Raha eest tervist ei saa. Tuleb välja, et Eesti meditsiin ei olegi nii mannetu, lihtsalt osad haigused on kahjuks ravimatud ja eriliselt vastutustundetu oleks kalli raha eest lihtsalt " proovida", et äkki aitab. Ei aidanud ju. Me ei ela kuskil muinasjutus, olge realistid.
karm27. juuni 2018, 17:24
Karm, aga kahjuks õiglane. Haigekassa rahaga ei saagi lõpmatult eksperimenteerida. Kui mitut inimest saab ravida sama raha eest, mis kuluks ühele eksperimentaalravimile.
Üksikisiku osas on see loomulikult tragöödia. Samas ei saa ühist raha inimkatsetele kulutada, sest nii võivad abita jääda need, kes kindlasti abi saaks.
Mh29. juuni 2018, 01:52
Miks peab abivajajale taha võtma teise abivajaja arvelt? Võib-olla võtaks selle raha nt riigiasutuste subepäevade arvelt? Samuti on ka abivajajal ja abivajajal vahe. Hulga vähiravimeid saaks osta nt narkomaanide arvelt.
Mis?30. juuni 2018, 19:11
vastutustundetu? Kas sa ütleksid seda ka siis, kui oma lähedane on vähki haigestunud? Kas sa ei prooviks iga hinna eest kuidagigi üritada teda päästa? Jah, vähk on raske haigus, mida enamik juhtudel ei ravi ära, aga ega see ei ole võimatu. Paljud on siiski sellest välja tulnud ja edasi elanud, mis moodi see sul muinasjutt on? Olgem realistid, aga olgem ka opportunistid eksole.
Mann27. juuni 2018, 15:16
Kaastunne lähedastele. Aga mõelge parem niimoodi, et hea, et ta olemas oli...
..27. juuni 2018, 15:14
Kurb, et abi ei aidanud. Kaastunne lähedastele!
tiiu27. juuni 2018, 15:14
Miks riik ei aita,kui makse maksame iga jumala kuu ja mitte vähe???? Jube riik!!!!
Riigis on saastapuhastust vaja! Iga teine on juba vähktõvega,see pole normaalne.Põhjus on kuskil,mida meie eest varjatakse kiivalt ja oleks ikka hea kui annetatakse.
27. juuni 2018, 15:52
Mis sa marutad tõsise asja juures?
...28. juuni 2018, 09:21
Kallim vähiravi maksab sadu tuhandeid. Mine nüüd ja arvuta, palju sa elu jooksul makse maksnud oled! Lisaks soovitan arvestada, et nendest maksudest tuleb lisaks vähiravile kinni maksta ka muude haiguste ravi, pensionid, koolisüsteem, teede korrashoid jne jne.
äri surmaga27. juuni 2018, 14:37
Raha korjamine on suur surma äri.Mitte keegi ei tea ,kui palju tegelikult raha korjatakse.
Ainus mida nad teavad on see,et nagunii kõik surevad.
Suremine27. juuni 2018, 13:49
on loomulik asi, kes varem, kes hiljem, hea on kui lõpp tuleb kiiresti äkksurma näol.
Eino Taruk27. juuni 2018, 15:48
100% nõus. Äkksurm on parim. Olen siin varem öelnud, ett inimesed ei oska äkksurma positiivseid külgi hinnata. Krooniline haigus nagu vähk on halvim variant.
Eino Taruk27. juuni 2018, 15:49
Ma ei promo siin suitsiidi, sest suitsiidile eelneb ravalistelt aastate, kui mitte dekaadide pikkuni hingeline piinlemine.
Dekaad27. juuni 2018, 22:35
Eino Taruk28. juuni 2018, 01:26
28. juuni 2018, 05:38
Piinlik, Eino, eks? Pead ju ennast kõige targemaks igal alal ja nüüd selline ämber.
Eino Taruk29. juuni 2018, 01:58
guugelda. Dekaadi ei SOOVITADA kasutada aastakümnendi sünonüümina. Aga kasutavad siiski väga paljud. Seega see inimene on pesueht grammar nazi, ehk lihtsalt norib. Sina aga käi üldse psse!
27. juuni 2018, 13:43
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
27. juuni 2018, 15:11
Mul on vāhk, ootan rahulikult surma, ei mingit ravi ei mingit keemiat. Isegi omastele pole sellest rāākinud.
igayhe oma27. juuni 2018, 15:25
mure,kas annab v6i ei ja keegi ei nuta
mõtetes Teiega 15.1127. juuni 2018, 15:44
kuna vähk on epideemia, siis enda jaoks valmis mõelnud sama variandi, milleks nuumata ravimifirmasid, ränk on ka laste piinamine, tuleb tasta minna
Eino Taruk27. juuni 2018, 15:51
1. Vähk ei ole epideemia. 2. Varases staadiumis vähk võib olla VÄLJA ravitav-
Naine27. juuni 2018, 19:42
Mina naudin elu kuniks seda on. Ei mingit ravi. Mõned sõbrannad on just pärast ravi alustamist kiirelt läinud.
27. juuni 2018, 14:08
kui tuleb siis tuleb, meil kellelgi pole garantiid.
aga27. juuni 2018, 13:35
see puuk organisatsioon nimega HAIGEKASSA tuleb kinni panna, terve elu maksad, aga kui vaja siis abi ei saa.
ohjah27. juuni 2018, 14:05
Kahjuks pole haigekassal nii palju raha, et küsitava väärtuse, aga kümneid tuhandeid maksvat ravi kinni maksta. Antud näide on selle tõestuseks. Kui haigekassa hakkaks seda tegema, jääksid paljud teised inimesed ravita ja ravijärjekorrad pikeneksid samuti. Need ülikallid ravimid ei aitagi enamikul juhtudel, vaid ainult pikendavad elupäevi. Nojah, haigele on seegi väga oluline. Ega välismaalgi ole teistmoodi, sealgi ei finantseerita kõike ilma piiranguteta.
27. juuni 2018, 14:09
Ülikallid, siiski ei ravi, vaid paar kuud virelemist ning asjatut lootust annavad juurde.
tegelikult27. juuni 2018, 17:18
ja mõtekam oleks vast lõpetada see ravimifirmade idiootlik nuumamine ja neile rahade tasku toppimine, kui ravimifirma tõesti oleks huvitatud päästvast ravimi tootmisest, sest hetkel müüvad naid vaid lihtlabast lootust, siis vabandust väga kust firma omanikud/osanikud siis raha teeniksid või peaksid tootvale tööle minema, vaevalt.
hah30. juuni 2018, 19:14
Mis siis juhtuks kui see kinni pandaks? Mis sa arvad, et sa hakkad siis abi saama? Naljatilk....
siil27. juuni 2018, 13:33
Ruth Alasi tundub, et on ka surnud...:(
kahjuks27. juuni 2018, 14:06
Need ülikallid ravimid ei toimigi suurel osal juhtudest. Aga eks lootus sureb viimasena.
Eino Taruk27. juuni 2018, 15:36
Kopsuvähi prognoos on tänapäeval veelgi hullem kui äge leukeemia. Leukeemia puhul aitab vähemasti siirdamine. Aga kopsuvähki riski on võimalik vähendada eluviisidega, leukeemiat ei saa, see lihtsalt tuleb...
ja veel üks28. juuni 2018, 01:41
kellel korjandus tehti oli Rita Eluri, tema ka juba veebruaris suri. läks ka alternatiivmeditsiini peale, loomulikult ei aidanud see.
Veganer 27. juuni 2018, 13:09
Miks te ise ennast ei ravi, ega onkoloogid teid terveks teha ei teha,neid huvitab raha ainult.Vähi ravimine algab põhjusest mitte ei ravita sümptomeid emeemaldatakse vähk.Kahju et inimesed on nii harimatud teil eestis.Sööge vitamiin D3,Kurkumat,Broccolit,sibulat,küüslauk,tehke sporti,ainuüksi sport hävitab vähi.Ärge jooge niipalju,1 õlu aastas on ok.Unustage Liha,piimatooted,Sai,koogid,tordid,kommid,valmistoidud jm käpp.Õlidest kasutage ainult oliivõli ja kookosõli,muud õlid on kunstlikud ja vähkitekitavad.
Puujuurest peast soe27. juuni 2018, 13:22
Oled elav näide mis rohusöömine inimesega teeb. Peaksid laudas elama.
sooh27. juuni 2018, 14:07
Taevas halasta, ükski brokkoli ei tee vähihaiget terveks, seda enam, kui haigus on juba metastaasidega.
to sooh27. juuni 2018, 15:01
Inimene ju kirjutabki, et seda brokkolit tuleb süüa juba enne vähi saamist. Eks paljud toidud ole jah vähki pärssivate toimetega.
Tänapäevaseid lihatooteid sööb ainult enesetapu kalduvusega inimene. Jube, mida loomadele sisse söödetakse lautades.
15:01,-le27. juuni 2018, 18:13
See brokoli "ettesöömine" on sama tulemusega, kui üüratute summadega mõne kuu juurde timmimine. Materiaalselt muidugi tulusam omastele.
Voilille (ingl.k. dandelion) toores juurikas27. juuni 2018, 14:31
ravib terveks sellest haigusest.
mammu27. juuni 2018, 20:25
kahjuks minu ema ei ravinud see võillille juurikas, ei ravimid, ega võilille juurikas, aga ehk oli viga selles, et ta oli juba saanud keemiat, kui talle võilille juurikat andma hakkasin
Eino Taruk27. juuni 2018, 15:34
On vaid väike osa vähke millel on seaos eluviisidega, enamik tulevad lambist. Vähk nooremas eas (alla 50 meditsiinilises mõttes) on muidugi traagiline.
Karin27. juuni 2018, 18:40
Oliiviõli jutt on küll õige, ega muidu itaallased nii kaua ela.
ah ära soqa28. juuni 2018, 01:49
itaalias keskmine eluiga sama suur kui šveitsis ja hispaanias, seega puhas müüt su jutt. ja jaapanis elavad veelgi kauem.
Karin28. juuni 2018, 03:22
Itaalias elavad väga paljud üle 90. Pole mingi müüt.
rahvatants ja jõhvikad28. juuni 2018, 15:53
Inimene peaks sööma toitu ,mis kasvab oma kodumaal. Oliivid ei kasva meil ja jooga pole ka meie .
haha30. juuni 2018, 19:17
väga huvitav korrelatsioon... (sarkasm)
nojah30. juuni 2018, 19:16
Seda juttu oli valus lugeda. Ega ma seda lahkama ei hakka, aga ütlen vaid nii palju, et haiguseid pole alati võimalik enneteda. Sa võid süüa nii tervislikult kui tahad ja teha nii palju sporti kui jaksad, aga kui sul on nt eelsoodumus, siis ega haigus ei küsi "kas sa ikka brokkolit oled söönud".
Eino Taruk27. juuni 2018, 12:38
Olen lugenud erinevaid ägeda leukeemia juhtumeid, ja üldiselt tehti nsi tüvirakkude siirdamine kohe. Miks antud juhul jääd lihtsalt ootama, et äkki remissioon jääb püsima. Aga ei jäänud, ja on teda, et remissiooni lõppemisel on vähirakud veelgi agressiivsemad. Ilmaaasjata kiitis oma arste, oleks pidanud võtma kohe alguses suurema riski. Noor organism, peab vastu.
lihtsalt nii kurb27. juuni 2018, 12:17
surnud on ka fondilt abi saanud Rita Eluri, kellest ka õhtuleht kirjutas, veebruaris juba, miks seda pole avaldatud?
lihtsalt nii kurb27. juuni 2018, 13:28
lugeda ei mõista? mis sest lingist toppida, ma ju kirjutan, et temast ka kirjutati, aga sellest, et surnud on juba, ei kirjutatud.
see, et27. juuni 2018, 14:09
Väga paljud vähiravifondilt abi saanud on juba surnud. Need ravimid on küll müstiliselt kallid, aga paraku pikendavad need ainult elu. 1.-2. staadiumis vähi puhul on rohkem lootust.
Eino Taruk27. juuni 2018, 15:29
Eks ta olegi suuremalt jaolt kingitud elupäevad. Need kes abi küsivad on staadiumis kus statistika näitab väga nutuseid numbreid, lootus aga sureb viimasena. On muidugi küllalt palju stoikuid ja realiste kes suuremaid lootusi ei hellita, kuid enamasti vanemaealiste seas; noortest kes on nõnda haigestunud tuleb aru saada, selles eas on surm veel midagi väga võõrast...
siin27. juuni 2018, 17:34
see uba peidus ongi, seniks kuni ravimifirma ei suuda garanteerida ravimi vähemalt 90 protsendilist efektiivsust, tuleks hoopis neile vähihaigetele, katsejäneste rollis olemise eest peale maksta või vabatahtlikult osalejatele tasuta manustamine, ei osteta ju kaupa, tooteid millel esineb puudusi, defekte, sellepärast ongi garantii, hetkel on aga arstid ravimifirmade reklaami ja müügiagendid ja teenivad kopsakaid lisatasusid.
Urmas27. juuni 2018, 21:02
Urmas 27. juuni 2018, 21:03
isiklikult 28. juuni 2018, 01:51
ei usu selle fondi "abisse", eks ta ole, nagu kõik heategevusorganisatsioonid üle maailma, üks suur kuritegevus ja business.
Rahumaale minejatest27. juuni 2018, 11:34
Eks see fond olegi tilk teadusele, et kas aitab või ei eita. VABATAHTLIKUD KATSEALUSED. NEIDKI ON VAJA.
27. juuni 2018, 14:11
Mitte tilk teadusele, vaid tilk ärikatele ja vähiravifondile.
*27. juuni 2018, 18:15
Kaks ühes, kui sulle nii rohkem meeldib.