Treenimine
4. juuli 2018, 12:34

Hüvasti, armastuse sangad – kuidas saada lahti puusapekist?

Inglise keeles öeldakse selle kangekaelselt puusade ülaossa ladestuva rasva kohta „armastuse sangad“. See kõlab ju iseenesest üsna armsalt, nagu miski, millest naisel seksi ajal hea kinni hoida. Aga suurem osa meestest tahaks siiski puusadel värelevast pekist pigem lahti saada. Men’s Health pakub välja häid nõuandeid, et nn varurehvidele või armusangadele hüvasti öelda.

Leia õige intervall

Uuringute kohaselt on kõige efektiivsem rasvapõletus intervallidel põhinev treeningprogramm. Proovi mõnda head HIITi. Näiteks sellist: põhjalik soojendus, 20 sekundit täisvõimsusel harjutust (näiteks kiired hüppenöörihüpped), 40 sekundit taastumiseks. Ja nii 6-8 korda. Lõpetuseks 5-10 minutit jahutusharjutusi. Näiteks jooksmist.

Ära panusta kardiotrennile

Kardio- ehk südametrenn nagu jooksmine on hea mahajahutus, aga omaette treeninguna pole see hea rasvapõletamise meetod. Jooksmise asemel on mõistlik teha intervalltrenni või tõsta raskusi, arendada nii korraga lihaseid ja kaotada pekki.

Kõhulihaste harjutused ei aita

Mõned spetsialistid leiavad, et ülakeha kumerdused ja istessetõusud on sisuliselt ajaraiskamine, kuna nii treenitakse vaid kõhu ülaosa lihaseid, aga mitte nende ümbrust. Pigem peaks pöörama tähelepanu kõigile kehalihastele ja selgroole, näiteks tegema plankingut. 

Vii tähelepanu ülespoole

End keskkohast õhendades püüa ühtlasi end ülaltpoolt toekamaks muuta. Treeni oma õla ja rinnalihaseid ja loo nii ühtlasi mulje väiksematest armusangadest.

Vaata, mida endale suhu pistad

Kui tahad tulemusi, siis peaksid töödeldud süsivesikud oma menüüst välja viskama. Kui see on sinu jaoks väga raske, siis võid end kord nädalas premeerida ühe „petueinega“. Mitte „petupäevaga“.

Asenda hommikusöögihelbed puu- ja juurviljade ning pähklitega. Sa ei saa oma armusangadest kunagi lahti, kui ajad iga päev endale sisse frappucinosid, limpsi ja pitsat.