JÄÄ HÜVASTI! Ajakirjanik Küllike Rooväli suutis säilitada optimismi vaatamata raskele haigusele. Pildil koos koera Nubluga.Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
4. juuli 2018, 17:37

Ajakirjanik Küllike Rooväli suri pärast pikka haigust (18)

Pärast pikemat haigust suri kolmapäeval Õhtulehe ajakirjanik Küllike Rooväli (21.10.1969–4.7.2018).

1993. aastal ajakirjanduses alustanud Küllike Rooväli oli andekas kirjutaja, kes suutis suureks kirjutada kuitahes väikese teema. Üksvahe politsei pressiesindajana töötades paistis ta silma sündmuspaikadel tehtud kvaliteetsete fotodega, mida ta meediaga lahkelt jagas. 

Pika ajakirjanikukarjääri jooksul töötas ta Õhtulehes (alates 1. augustist 1993), ajalehes Postimees nii ajakirjaniku kui ka fototoimetuse juhina ja TV3-s. 10. märtsil 2014. aastal liitus Küllike uuesti Õhtulehega, mis jäi tema viimaseks töökohaks. Toimetusse tööle tulles meeldis Küllikesele võtta seltsiks kaasa koer.

Mitmekülgne Küllike oli kirglik fotograaf ja pidas fotoblogi. Teda paelus meresõiduteema, muu hulgas juhtis ta alates 2012. aastast Kuku raadios saadet „Meretund“. 

Küllikese ajakirjanikutööd on ka vääriliselt tunnustatud. 2005. aastal pälvis ta Eesti Ajalehtede Liidu pressipreemia parima uudise eest jaanuaritormist.

Lisaks oli ta mitme preemia kandidaat: 2004. aastal Bonnieri uuriva ajakirjanduse preemia nominatsioon artiklitesarja eest AS Falck Eesti ja Tallinna Linnavalitsuse parkimisalasest „koostööst"; 2007. aastal Eesti Ajalehtede Liidu pressipreemia nominatsioon arvamusloo eest „Mul ei ole häbi“ ning 2008. aastal Eesti Ajalehtede Liidu pressipreemia nominatsioon arvamusloo eest „Kiri reeturile".

Küllike Rooväli suutis säilitada optimismi, vaatamata teda pikka aega kurnanud vähihaigusele. Tõelise ajakirjanikuna suutis Küllike käsitleda ka enda haigust kui artikli materjali. Küllikese artikkel talle vähi tõttu tehtud operatsioonist  "Terminaatori luupainaja: käsivarre tükk asendab põske ja alalõualuu kohale kruvitakse säärekont" pälvis 2016. aastal Õhtulehe parima artikli preemia. 

Õhtulehe pere mälestab head kolleegi ja avaldab kaastunnet Küllikese lähedastele.