Hoia sageli jalgu kõrgel - see aitab vähendada väsimust ja turseid. Foto: Samantha Villagran / Freeimages
Hea nõu
1. juuli 2022, 07:00

JALAD JUBA KUUMAVAD? 4 lihtsat jahutavat ja värskendavat nippi (7)

Palav ilm ajab jalad kuumama ja paiste, eriti kui selja taga on pikk päev jalgadel. Need lihtsad võtted teevad jalad taas värskeks! 

  • Pese jalgu. Paku jalgadele suvel sageli jahutust. Kuumal ajal võid luua harjumuse, et kui pesed käsi, loputad ka jalad üle, soovitab Bild der Frau. Selline väike värskendus laseb sul end kogu päeva mõnusalt tunda. Kuivata jalad alati korralikult ära, sest niiskus ja soojus loob soodsad tingimused jalaseene arenguks.

  • Värskendav jalavann. Sul on rohkem aega? Siis võid korraldada jalgadele väikse lõõgastuskuuri. Lase kaussi leiget vett. Ära pane jääkülma vett, kuigi see võib kuuma ilmaga tunduda ahvatlev.  Võid lisada eeterlikke õlisid või soolakristalle, mis on jahutava toimega. Mõne minutiga on jalad taas väsked. 

  • Hoia jalgu kõrgel.  Tee seda võimalikult tihti, see aitab vabaneda jalgade kuumamisest  ja paistetusest. 

  • Kasuta jahutavaid geele. Mõned ained aitavad jalgu jahutada. Värskendust pakuvad mentool, piparmündiõli ja kamper. Pehmendavad ained, nagu näiteks pantenool ja allantoiin teevad naha siidiseks. Jahutav toime on tugevam, kui hoiad jahutavaid geele külmkapis.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99