Mait MalmstenFoto: Teet Malsroos
Inimesed
23. juuli 2018, 10:34

Näitleja Mait Malmsten astub bluusilavale: see saab olema vägev kogemus! (1)

25. korda toimuvat festivali Augustibluus konfereerib armastatud näitleja ja bluusisõber Mait Malmsten. Varasematel aastatel on festivali pealaval samas rollis üles astunud Gunnar Graps, Emil Rutiku, Margus Pilt, Mart Mardisalu ja Jan Uuspõld.   Näitleja, kes varem Augustibluusil vaid külastajana viibinud, peab uut ülesannet vastutusrikkaks ning suhtub oma rolli täie tõsidusega. "Ootan Augustibluusi ning kohtumist mitmete bluusimaailma tipptegijatega. See saab olema vägev kogemus," rääkis Malmsten.

Näitleja ise on tõsine harrastuskitarrist, kes vabadel hetkedel kodus bluusikitarri harjutab. Oma vaieldamatuks lemmikuks peab ta B.B. Kingi, kuid imetleb ka Slashi kitarrimängu. Teatrikolleegide Märt Avandi, Raimo Passi ja Margus Prangliga on ta 2014. aastal esinenud koos Weekend Guitar Trioga ka Sõru Jazzil.

2.–5. augustini toimub Haapsalus kokku 37 kontserti. Augustibluusi pealava asub Haapsalu piiskopilinnuse õuel ning seal toimuvad kontserdid 3. ja 4. augustil. Festivali peaesinejateks on Muddy Watersi bändi endine kitarrist Bob Margolin ja eelmisel aastal suisa neljas kategoorias bluusmuusika auhindadele nomineeritud Sugaray Rayford bluusi sünnimaalt USAst. Ansambel Revals toob pealavale Augustibluusi eriprojekti "Sinine, must ja kange", mille koosseisus löövad külalismuusikutena kaasa Jaanus Nõgisto, Tõun ja Mart Müürisepp. Compromise Blue 30 aasta juubeli kontserdil astuvad külalisena lavale hiphopigrupp A-Rühm ning Ameerikas karjääri tegev eesti soost kitarrist Laur Joamets.

Lisainfot leiab festivali kodulehelt augustibluus.ee.