SOE NAGU AURUSAUNAS: Restoranide DOM ja Bordoo peakoka Pavel Gurjanovi sõnul on suvel köögis 32 kuni 40 kraadi. „Ma ei tea praegu Eestis ühtegi kööki, kus oleks 18 kraadi – siis nad ei tööta vist,“ arvab ta.Foto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
3. august 2018, 16:00

KUUMAD TÖÖKOHAD | Kokad naeravad: mis neil kontoriinimestel viga! (4)

Kui suvitajad naudivad söögikohtade päikesevarjude all värskendavaid maitsekombinatsioone, tuleb hea ja parema valmistajatel taluda hoopis põrgukuumust.

Kui suvitajad naudivad söögikohtade päikesevarjude all värskendavaid maitsekombinatsioone, tuleb hea ja parema valmistajatel taluda hoopis põrgukuumust.

Tallinna vanalinnas asuvate restoranide DOM ja Bordoo peakokk Pavel Gurjanov arvab, et kui mõnes suurköögis peaks praegu olema 18 kraadi, siis tõenäoliselt on söögikoht suletud.

„Praegu on väga palav. Tehnika ja ventilatsioon põhimõtteliselt ei saa hakkama,“ kirjeldab ta. Köögi temperatuur on paiguti erinev. Gurjanovi sõnul on näiteks grilli kõrval 60 kraadi, aga ruumi kütavad ka kasutatav gaas, töötavad külmikud ja ahjud. „Ma arvan, et suvel on tavaline köögi temperatuur 32 kuni 40 kraadi.“

Edasi lugemiseks: