Terviseuudised

SUVISED TOIDUMÜRGITUSED: nakatumisi on tänavu pisut enam 

Toimetas Sirje Maasikamäe, 3. august 2018 13:41
Et mitte saada toidumürgitust, on oluline, kuidas liha hoida ja kuumutada. Foto: Vida Press
Tänavu on Eestis olnud varasemate aastatega võrreldes pisut enam bakteriaalseid toidumürgitusi, kuid üldjoontes on juhtumite arv püsinud samal tasemel.

Terviseameti epidemioloogilise valmisoleku büroo peaspetsialist Kai Raska ütles ERR-ile, et nakatumiste arv salmonelloosi ja nakkusliku peensoolepõletiku kasvas suvel kuumade ilmadega seoses.

"Eks grillitakse rohkem ja eks sõltub, kuidas liha hoitakse, kuid drastilisi muudatusi ei ole. Suuremaid puhanguid on olnud igal aastal," sõnas Raska.

Ta märkis, et kui suvel kimbutavad inimesi salmonelloos ja nakkuslik peensoolepõletik, siis talveperioodil esineb Norwalki ehk noroviirusesse nakatumisi. 

Samal teemal

24.06.2020
LEITSAK JA TOIDUOHUTUS | Kuidas kuumal ajal toidu riknemist ära hoida ning mis kui kaua külmikus säilib?
26.02.2020
KÕHUS KEERAB? 7 üllatavat põhjust, miks süda läheb pahaks
08.08.2018
KUUMUS RIKUB TOIDU! Kui hoiad toite nii, siis pääsed toidumürgitusest
03.08.2018
Terviseamet: restorani Noa toit saastus salmonelloositekitajatega toiduvalmistamise käigus