Terviseuudised

SUVISED TOIDUMÜRGITUSED: nakatumisi on tänavu pisut enam 

Toimetas Sirje Maasikamäe, 3. august 2018, 13:41
Et mitte saada toidumürgitust, on oluline, kuidas liha hoida ja kuumutada. Foto: Vida Press
Tänavu on Eestis olnud varasemate aastatega võrreldes pisut enam bakteriaalseid toidumürgitusi, kuid üldjoontes on juhtumite arv püsinud samal tasemel.

Terviseameti epidemioloogilise valmisoleku büroo peaspetsialist Kai Raska ütles ERR-ile, et nakatumiste arv salmonelloosi ja nakkusliku peensoolepõletiku kasvas suvel kuumade ilmadega seoses.

"Eks grillitakse rohkem ja eks sõltub, kuidas liha hoitakse, kuid drastilisi muudatusi ei ole. Suuremaid puhanguid on olnud igal aastal," sõnas Raska.

Ta märkis, et kui suvel kimbutavad inimesi salmonelloos ja nakkuslik peensoolepõletik, siis talveperioodil esineb Norwalki ehk noroviirusesse nakatumisi. 

Samal teemal

24. juuni 2020, 12:30
LEITSAK JA TOIDUOHUTUS | Kuidas kuumal ajal toidu riknemist ära hoida ning mis kui kaua külmikus säilib?
26. veebruar 2020, 12:30
KÕHUS KEERAB? 7 üllatavat põhjust, miks süda läheb pahaks
8. august 2018, 12:25
KUUMUS RIKUB TOIDU! Kui hoiad toite nii, siis pääsed toidumürgitusest
3. august 2018, 18:13
Terviseamet: restorani Noa toit saastus salmonelloositekitajatega toiduvalmistamise käigus