Teatud seadmed, millega lubatakse vagiinat noorendada, võivad tekitada hoopis põletusi ja valu.Foto: Vida Press
Terviseuudised
5. august 2018, 10:00

KAHTLASED LUBADUSED: vagiina noorendamise asemel hoopis põletus (6)

USA toidu- ja ravimiamet (FDA) hoiatab, et teatud seadmed, mille abil lubatakse naistele vagiinat noorendada, võivad olla ohtlikud ja põhjustada palju kõrvaltoimeid.

Teatud firmad toodavad ja reklaamivad seadmeid, millega lubatakse vagiinat noorendada menopausi sümptomite, seksuaalprobleemide või uriinipidamatuse korral. Kuid FDA hoiatab, et nende tõhususes ja ohutuses ei saa kindel olla, kirjutab CNN.

Nendes seadmetes kasutatakse tavaliselt laserit või raadiolaineid ning  litsenseeritud günekoloogid kasutavad neid näiteks teatud vähieelsete seisundite või tüügaste raviks.

Kuid nende nende seadmete kasutamine menopausist tingitud häirete korral pole heaks kiidetud. Samuti pole neil FDA heakskiitu seksuaalse tundlikkuse vähenemise või uriinipidamatuse korral.

FDA hoiatab, et seadmete kasutamine valel otstarbel võib viia tõsiste tagajärgedeni, nagu näiteks põletused, valu seksi ajal, krooniline valu.

FDA on väljendanud vastavaid seadmeid tootvatele firmadele oma muret ebaõige turunduse pärast, mis pakub vagiinanoorendamise protseduure. Kui firmad sellele 30 päeva jooksul ei reageeri, lubab FDA astuda järgmisi samme ja rakendada jõulisemaid meetmeid.

Asi on ohtlik ka seetõttu, et naised võivad loobuda valede lubaduste tõttu õigest ravist, mis aitaks neid tõsiste tervisehäirete korral.