Meeled

Paarisuhte lõppemises on sageli süüdi keegi väljastpoolt.

Kardad lahutust pärast 50. eluaastat? Ära kannata, vaid alusta hoopis uut elu! (52)

LISA KOMMENTAAR

vanasti öeldi tempel passis24. september 2020, 11:48
On see nüüd lahutuste promomine või? Just 50+ kimbutavad haigused ja ootamatud töökaotused. Kui ikka erilist põhjust pole, mis taevamanna ja suur vabadus ikka ees ootab. Vana koer uusi trikke ei õpi, kui kuskil näitleb, siis lühikest aega.
Sünni10. juuli 2019, 08:28
uuesti. Uued mähkmed, värske, uue pissipott. Ja tulevane elu on ees, uue abikaasa ja muude muredega.....
50% INIMESI NII KA MÕTLEB ;; ENAMUS IKKA NAISED ,,MEES HOIAB OMA KODU18. oktoober 2019, 07:17
No igal inimesel on õigus otsustada ,, Kas 50+ on inimene väsinud pikast kooselust ,või abielust !
oo10. juuli 2019, 08:20
50-ne on juba kõike kogenud ja küllalt tark, et elada üle oma üksijäämine . Raske on lahkunut matta, kuid jääb hauaküngas, jääb kõike ilusaks muutev lein. Hoopis raskem elavat matta, kanda reetmise valu ja tunda, et kõik, mis olnud, oli vaid elu savijalgadel. Aga valu väheneb aastatega ja sind aitab , kui oled eelneva elu jooksul suutnud endasse koguda teadmisi, tarkust, mõistmist, et see oli ja on SINU elu, iga päev, iga tund - ja sinu teha. Hoidu vaid noorusele omastest rumalatest armastuse unistustest. Aeg ei tee tagurpidikäiku. Ära otsi uusi pettumusi, otsi välja kõik oma tarkused
naine 50+26. november 2018, 12:05
Kas tõesti ei oska inimesed olla abielus? Tundub, et jah. Liiga palju on abielus pettunuid. Olete mõelnud, miks see nii on. Abielu on kahe inimese liit, ja sinna hakkavad lisanduma teised: esialgu mõlema abielupoole vanemad, õed-vennad, tädid-onud, ja siis lapsed, lapselapsed jne. See ring kasvab suureks. Ja kui lahku minnakse, siis haiget saavad paljud. Võiks ju filosofeerida, et ... Kõige tähtsam on austus ja lugupidamine selle inimese vastu, kellega oled abielus. On palju ahvatlusi, aga ... Kas see ikka on kõike seda väärt? Kui sisemine veendumus on, et jah ... Siis OK.
Marii25. november 2018, 20:36
Oot oot Matilda, kas sina saad siis lapsi ilma seksita ? Ja mis pere on lasteta ? Sellisest peremudelist pole küll probleemi minema kõndida !!!
Mariile13. jaanuar 2023, 14:29
Jutt on pikalt kestnud abielude lahutusest.Mis lastesaamisest te jurate? Viiekümneselt ei saada lapsi. Abielu on suur oskus ja seda ei valda paljud.On selline arusaam et see teine,võõras,on nii ahvatlev ja armas,aga teate,kui saab omaks,on jälle sama,mis eelmine. Vahel tuleb ikka ütlemisi ja eriarvamusi.Saage sellest üle.Tehke endale selgeks,et oma naine või mees,on tegelikult kõige armsam,iseci oma vigade ja veidrustega. Ei ole mitte midagi ilusamat,kui vananeda koos.Minul on see õnn.Ja teate,mitmed minu sõbrannad,kes on uuele ringile läinud või üksikuks jäänud,tunnevad meid vaadates kadedus
Matilda25. november 2018, 19:00
Mariile: Selleks ei pea kohale minema,et teada saada. Teavad teised. Ka mõni mees on seda rääkinud, kes välismaal tööl koos kaasmaalastega. Nii et ei maksa illusioone luua siinsetel naistel. PS. Seksi pärast pole küll meest kõrvale vaja :) Ja kus ma rääkisin, et pole seksi vaja??? Ei maksa umbropsu lahmida!
Välismaast10. juuli 2019, 09:12
Mu poeg tuli Rootsist töölt ära, sest ei talunud seda teiste töökaaslaste permanentset ringitõmbamist, kaksik-kolmikelude elamist ja sellega kelkimist. Olevat käitunud eestlastest "pereinimesed" kui alaarenenud, samas nii uhked ja teiste heakskiidu ja imetluse lootuses.
Matilda25. november 2018, 18:55
to 18:01 Mis seltskonnas ma viibin? Ma lihtsalt näen sugulaste, sõprade ja tuttavate pereelust seda. Loogiline,et on ka erandeid, aga need on tõesti ainult erandid, mis kinnitavad reeglit.
Mees 41 to to25. november 2018, 18:36
Ega ma ei hõiskagi, et raudkindlalt püsib - pigem hõiskan et 15 aastat toiminud - ju ma siis ikka nii halb ei ole kui esimene mind hiljem kujutas. Ja ei maksa arvata, et minu praegune abielu on igapäevane lillepidu ja tordi söömine. Probleeme ikka on, aga erinevalt paljudest oleme meie otsustanud need probleemid lahendada samas kokku jäädes. Muidugi võib juhtuda, et mingil hetkel üks pool ei soovi enam kokku leppida ja siis tuleb lahutus, aga siiski ei peaks see olema norm.
Matildale25. november 2018, 18:01
Kahju, et sa nii madalas seltskonnas viibid ja selle põhjal kogu maailma järeldused teha suudad.
to Matilda25. november 2018, 17:57
las orjavad. näed ise ka miinuste pealt. kui ohvrimeelsed need orjad ju on. aga mina olen sama meelt ! väga väga nõus sinuga :-)
to Mees4125. november 2018, 17:55
ära hõiska enne õhtut . imelised suhted purunevad ajast hooimata. kui saatus nii tahab. ära iial hõiska ! mina tean selle hõiskamise hinda.
Marii25. november 2018, 17:24
MATILDA kui saad ilma seksita elada milleks siis üldse sulle meest kõrvale vaja ? Kas oled kohal käinud ja näinud kuidas mehed näiteks Norras tööd teevad, käi ära ja siis räägi naistest ja seksist !
Mees4125. november 2018, 17:07
Lahutus ei ole, ega saagi olla norm. Alati saab keegi haiget - on see siis laps või vastaspool. Samas ei pea ka vägisi koos olema - kui varalised suhted paigas ja laste olemasolul suudetakse kokkuleppele jõuda (reeglina muidugi ei suudeta) siis saab suht valutult hakkama. Aga reeglina hakkab üks pool kellele jäävad lapsed survet avaldama teisele poolele ja siis lähevad asjad inetuks. Endal esimene abielu 3 aastat ja te ei taha teada kui halb ma selle lõppedes olin ja mina ei olnud see kes abielu lõpetas. Praegune kestab juba 15+ aastat ja lõppu pole näha
no25. november 2018, 15:54
ma kysin juriidilises mõttes, miks
Matilda25. november 2018, 15:41
Marii-le: Paljudel välismaal töötavatel eesti meestel pidi ka seal riigis naine (pere) olema. Naine saab paremini ilma seksita elada kui mees.
Leo25. november 2018, 15:23
Mis ta soovitusel viga on? Tahaksid peale lahutust kuuse al olla ja rahatu? Inimene mõtlebkaks sammu ette,nagu males. Äpud on need lambad,keda naine on tühjaks teinud.
Leo25. november 2018, 15:23
Mis ta soovitusel viga on? Tahaksid peale lahutust kuuse al olla ja rahatu? Inimene mõtlebkaks sammu ette,nagu males. Äpud on need lambad,keda naine on tühjaks teinud.
Mees maalt25. november 2018, 15:22
Endal läbi tehtud lahutus, 5 aastat on läinud lennates ja praegune pere väga heas korras, endisest perest suhtlen kõigi lastega ! Samasugune olen, nii et vahel on viga ikka ka naises.
Mees maalt25. november 2018, 15:22
Endal läbi tehtud lahutus, 5 aastat on läinud lennates ja praegune pere väga heas korras, endisest perest suhtlen kõigi lastega ! Samasugune olen, nii et vahel on viga ikka ka naises.
to to jah25. november 2018, 15:21
Inimene, kes kedagi tõeliselt ei armasta, abielu olemust ja eesmärki ei mõista ega kedagi ei usalda, ei peaks tõesti abielluma.
Jah25. november 2018, 15:17
Ilmateade propageerib, et kõigile peab halb ilm meeldima ja liikusõnnetustest kirjutamine on propaganda minna oma autosid mõlkima. Muudkui propageerivad.
Enot25. november 2018, 15:04
Meeldiv tõdeda, et hullus tänapäeva maailmas on veel mõistusega mõistlikke inimesi!
Raivo25. november 2018, 15:00
Pole keegi süüdi,et sa elada ei oska.
Kelvin Siiltaru25. november 2018, 14:56
50 aastaselt on inimesest saanud keegi.See keegi selle vana abikaasa sees teeb nii oma otsuseid.Parem vöi halvem siin ei mängi rolli.Enne kui lahutasin,kysisin abikaasalt ,miks ma ei suuda teda enam ära tunda?Ta vastas,et me köik muutume ja asi ongi ok. Aga mina abiellusin selle vana varjandiga.Ma ei taha seda uut.Keegi ei taha.
tädi25. november 2018, 14:46
Erla, see on tegelikult hädavajalik lugu 60ndais naistele, kes tihti tunnevad end süüdi selles, et mees järsku tegeleb mingite budistlike praktikatega noorte daamide seltskonnas ja eelistab elu kommuunis oma perele ja nii-öelda väike-kodanlikule elule. Need naised, kes aastakümneid on hoolitsenud kodu, laste, mehe, mehe vanemate, oma vanemate, lastelaste jne jne eest, vajavad enam kindlustunnet ja julgustamist. Kui end sirgu ajada, hakata tegema asju, mida ei ole viimaste aastakümnete jooksul ajapuudusel saanud endale lubada - reisida, lugeda, käia trennis jne, siis võib elu olla vägagi tore
Arvamus25. november 2018, 14:46
Lahutus EI OLE normaalne elu osa. Teisele haiget tegemine EI OLE normaalne. Alati leidub hea tahtmise korral lahendus ja ja nn.vaheletrügijad jäävad lõpuks pika ninaga. Kui pikk ühine elu on seljataga, siis on narr hakata mängima noort ja uut elu vajavat meest või naist.
tädi25. november 2018, 14:41
Siin räägiti siiski vanemas eas lahutamisest, reeglina vanemad mehed ei tööta Soomes. Nende puhul on lahkumineku põhjuseks peamiselt kas uus noor naine või siis leitakse mingi veider uus mõtteviis, religioon, hobi, mis viib kodunt eemale.
Sass25. november 2018, 14:38
idioodi nõuanne. lahutust alates 45- eluaastast tasub karta ja peab kartma. Valikud on sisuliselt olematud ja seda eriti naiste puhul ( mitte et meestel märkimisväärselt parem oleks). kui keegi asub suure hurraaga 49-aastaselt uut elu looma, siis peab ta teadvustama, et tema valikutes on kas vanaisad, kellel on oma lapsed ja lapselapsed või üksikud vanamehed ( ja üksikud on nad põhjusega) kes armastavad napsutada ja kelle isiklik hügieen hakkab käest minema.
to jah25. november 2018, 14:36
solmin ss ametliku abielu, et saaks lahusvara lepingut teha v, et mismottes, ma kysin miks on ametlik abielu vajalik
Jah25. november 2018, 14:23
Lahusvara leping on liiga keeruline mõiste ?
Ahsoo25. november 2018, 14:21
Jälle üks, kes arvab, et kõik, millest kirjutatakse, on propaganda. Krimirubriik on propaganda kuritegusid teha ?
Marii25. november 2018, 14:19
Tänapäeval on ikka lahkumineku põhjused hoopis teised. Mehed välismaal tööl ja naistel vaba voli. Ei loe ka see, et mees toob raha koju. Lihtsalt on igav ! Ja tulebki ükskord ikka välja, et naisel juba terve aasta armuke kõrval. Kas see on siis armastuse lõpp ? Ei see on lihtsalt vahelejäämine ja järgnebki mehe poolne armastuselõpp ja uskuge mind, lahkuminek ei ole kerge juba laste pärast !
nad juba mõtlevad sellele25. november 2018, 14:16
ja on vabaabielule ka mingid lisakohustused välja mõelnud
Erla25. november 2018, 14:02
Huvitav, miks ajakirjandus propageerib perekondade lagunemist?
Mari25. november 2018, 14:01
Too, Raivo, loen siin Sinu neid niikindlaid elutõdesi juba vaata et paarkümmend aastat. Kumab läbi elutarkus, et oled memmekas ja äpu, siin teisi hirmsasti õpetama kipud. Igal oma tee käia, takistusi sadu, inimesed on erineva suhtumisega, parem ole vait, endal ka kergem
eremiit25. november 2018, 13:40
mul on lihtsalt yks kysimus, miks on ametlik abielu yldse vajalik, ma lihtsalt kaotan õigused oma vara yle ja mis ma selle eest vastu saan, mis kohustused tekivad mu elukaaslasel
Lihtsalt Naine25. november 2018, 13:37
Lahku ei ole vaja minna viimasel hetkel ja vihkamisega. Mina ise olles juba 57 lahkusin tühjade kätega enne kui asi inetuks ja halvaks läks. Nüüd saame paremini omavahel läbi ja suhtleme telefoni teel, paar kolm korda olen seal ka lastega külas käinud, oleme nagu vanad sugulased, enam ei tülitse, ei kakle. Keegi on kunagi öelnud: ma läksin lahku mitte sellepärast et teda vihkan vaid sellepärast et austan iseennast. Ja tegelikult tunnen end vabamana ja suurepäraselt!
Raivo25. november 2018, 12:50
Iga normaalne inimene paneb enda jaoks kõrvale partneri teadmata igakuiselt mingi summa,et lahutuse korral ennast mitte kuuse alt leida. Mul tuli aastatega päris korralik varandus
Raivo25. november 2018, 12:50
Iga normaalne inimene paneb enda jaoks kõrvale partneri teadmata igakuiselt mingi summa,et lahutuse korral ennast mitte kuuse alt leida. Mul tuli aastatega päris korralik varandus
Raivo25. november 2018, 12:47
Lahutus on loomulik elu osa. Ja lahutada ongi hea,kui oled lapsed juba täiskasvanuks kasvatanud
roy25. november 2018, 12:41
täpselt nii on, ja see julgustab naisi veelgi enam lahutama, sest ss saab kogu vara nkn omale ja ei pea mehega enam yldse arvestama
ehh25. november 2018, 12:28
seda annab täna juba tõestada, et oled panustanud ja kooselu jooksul ühine vara.
iif25. november 2018, 12:25
pigem on asi ikka frigiidsetes naistes kes ei taha omale sed asja tunnistada ja siis kohe mõeldakse hooldajate ja muu jama peale.
Kulp8. august 2018, 08:47
Ma ei tea kellel see raske on. Lahutus pigem vabastab sind ja oled palju õnnelikum peale seda. Raskeks teevad lahutuse pigem kas napakas mees või napakas naine, kes ei taha teist vabaks lasta ja hakkab märatsema. Tegemist on ju tegelikkuses kahe võõra inimesega kes ei tohiks teineteisele mingeid pretensioone esitada ja lahkuminek peaks olema nagu jätad juhututtava baari edasi istuma. Keegi ei pea kellegagi vägisi koos olema, sest tema tahab seda. Andke jalaga taguotsa ja head aega.
naine tln5. august 2022, 15:17
Kui inimesed on aastakümneid koos olnud, siis on tegemist väga lähedaste inimestega, mitte võõrastega ... Elu ja harjumused on siiski juba välja kujunenud - ka harjumus selle pikaajalise kaaslasega ... On ju vahe, kas vananeda koos inimesega, kellega oled koos olnud alates noorpõlvest, või siis mingi uue võõra vanamehega? Mina eelistaksin sellisel juhul kassi mingi vana kännu asemel ... Kui pere on olnud kaua koos, siis oleks pidanud ka kaasnema vastutus seda hoida, mitte mingi noore lehtsaba pärast seda lõhkuda nagu viimasel ajal kombeks ...
Kulp8. august 2018, 08:47
Ma ei tea kellel see raske on. Lahutus pigem vabastab sind ja oled palju õnnelikum peale seda. Raskeks teevad lahutuse pigem kas napakas mees või napakas naine, kes ei taha teist vabaks lasta ja hakkab märatsema. Tegemist on ju tegelikkuses kahe võõra inimesega kes ei tohiks teineteisele mingeid pretensioone esitada ja lahkuminek peaks olema nagu jätad juhututtava baari edasi istuma. Keegi ei pea kellegagi vägisi koos olema, sest tema tahab seda. Andke jalaga taguotsa ja head aega.
naistele7. august 2018, 18:45
vanad mehed otsivad rahakat hooldajat
vana mees8. august 2018, 10:29
Üksi on kõige parem, aga naised muudkui käivad peale, hakkame koos elama. Netis niisuguseid naisi 99% ja mehi ehk 1%.
no8. august 2018, 16:10
kes neid vanu j o r s s e ikka põetada tahab, kui ehk noored kullakaevurid heidavad silma varandusele?