Ootamatult alanud sünnituse puhul soovitab Andrei Sõritsa kutsuda kiirabi."Loota, et mees peaks sünnitusabi andma – see on siiski liig."Foto: ALDO LUUD
Hea nõu
6. märts 2019, 16:08

5 soovitust, kui naisel algab ootamatult sünnitus

Naistearst Andrei Sõritsa: „Sünnitus on nagu autosõit, alati võib ootamatusi ette tulla.” (2)

Mida teha, kui naine hakkab sünnitama, aga tundub, et sünnitusmajja ei jõuagi? Kas mees peaks sellisteks olukordadeks kuidagi valmistuma? ”Põhimõtteliselt võib naine sünnitada ka põllu peal ja midagi ei pruugi juhtuda,” ütleb naistearst Andrei Sõritsa muiates. Kuid olukord võib muutuda keeruliseks väga kiiresti ja mehe peale ta sünnitusabis siiski ei panustaks.

Mida teha, kui naine hakkab sünnitama, ja tundub, et sünnitusmajja ei jõuagi? Kas mees peaks sellisteks olukordadeks kuidagi valmistuma? ”Põhimõtteliselt võib naine sünnitada ka põllu peal ja midagi ei pruugi juhtuda,” ütleb naistearst Andrei Sõritsa muiates. Kuid olukord võib muutuda keeruliseks väga kiiresti ja mehe peale ta sünnitusabis siiski ei panustaks.

Andrei Sõritsa võrdleb sünnitust autosõiduga, kus sa ei pruugi kunagi ette teada, kuidas sõit kulgeb. „On hea ilm, hea auto, head rehvid, autojuht on kaine - ja äkki sõidab keegi külje pealt sisse ja saad surma. Sünnitus on samasugune asi, kuna meie teadmised sünnitusest on ikkagi väga väiksed.”

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99