Supidieedi ajal pole hea süüa leiba, pastat ja praetud toite. Foto: Vida Press
Toiduuudised
1. jaanuar 2019, 14:45

Loe Tervist24 möödunud aasta kõige menukamat lugu!

SUPP, MIS PÕLETAB RASVAD: kaota nädalaga kuni 7 liigset kilo! (48)

Selle nädalase toitumiskava on heaks kiitnud ka arstid – see on kasutusel olnud paljudes haiglates, kus südameoperatsiooni ootavatel patsientidel on tarvis kärmelt kaalust alla võtta.

See üsna levinud dieet tähendab mineraalaineterikka supi söömist, kuid arstid panevad siiski südamele, et ainult selle supi söömine võib põhjustada alatoitumist, kirjutab Healthy Life Tricks. Supi kõrvale soovitatakse juua palju vett.

Ja mis kõige parem – seda rasvapõletussuppi  on lihtne keeta ning see maitseb hästi.

Supi keetmiseks läheb vaja

200 g sellerijuurt, 500 g valget peakapsast, 600 g porgandit, 6 suurt sibulat, 2 rohelist paprikat, 400 g rohelisi ube, 1 loorberileht, 6 küpset tomatit, 1,5 l tomatimahla, soola, pipart, maitserohelist.

Supi valmistamiseks lõika kooritud ja puhastatud juurseller kuubikuteks. Puhasta ja tükelda ka teised köögiviljad ja pane tomatimahlaga keema. Jälgi, et köögiviljad oleksid vedelikuga kaetud, vajadusel lisa vett. Aja supp keema ning kuumuta seda kõrgel temperatuuril kümme ning seejärel hauta madalal kuumusel veel kümme minutit.

Mida siis järgmisel seitsmel päeval tegema pead?

1. päev

Söö suppi ja lisaks mõned puuviljad. Süüa võid arbuusi ja melonit, kuid väldi banaane. Joo palju vett, jõhvikamahla või magustamata teed.

2. päev

Söö suppi ja lisaks köögivilju, väldi maisi, herneid, ubasid. Söö rohkem rohelist ja lehtköögivilju. Õhtusöögiks võid lisaks süüa ühe suure võiga kartuli. Hoidu puuviljadest!

3. päev

Söö suppi ja kõiki puu- ja köögivilju nii, nagu hing ihkab. Hoidu õhtusöögiks kartuli söömisest. Selleks päevaks oled sa tõenäoliselt kaotanud 2-3 kilo.

4. päev

Söö suppi, selle kõrvale nii palju banaani, kui soovid. Joo vett nii palju, kui suudad.

5. päev

Söö suppi vähemalt kord päevas, lisaks võid süüa 6 tomatit, 300-400 grammi veise-, lambaliha või kala. Joo vähemalt kuus kuni kaheksa klaasi vett.

6. päev

Söö suppi vähemalt kord päevas. Lisaks võid süüa nii palju lamba- või loomaliha, kana, kala ja köögivilju, kui hing ihkab. Kartulist püüa siiski hoiduda.

7. päev

Söö suppi vähemalt kord päevas, samuti võid süüa magustamata puuvilju, köögivilju ja pruuni riisi nii palju kui soovid.

Selle dieediga võid kaotada kuni seitse kilo nädalas. Kui sa kaotad rohkem, tee supidieediga vähemalt nädalane paus ja siis võid jätkata.

Tasub meeles pidada, et sel ajal ei ole hea süüa leiba, pastat ja praetud toite, samuti on vastunäidustatud magustatud joogid (ka mahl) ning alkohol. Hoia näpud eemal ka gaseeritud jookidest!