Lapsed

GEENID TEEVAD KURJATEGIJAKS? Kuidas vähendada kalduvust vägivaldsusele? (16)

LISA KOMMENTAAR

Arvamus31. august 2018, 06:55
Meie 101 tegelast seal mäeotsas on ka halbade geenidega, käib ainult vassimine ja varastamine. Mida siis rahvalt oodata.
!!!31. august 2018, 03:53
kuigi see ei ole veel teaduslikult ära tõesatud, viitab sellele siiski statistika. Teatavasti tehti uuring, kus vaadeldi kahte lastegruppi, nende kalduvust kuritegevusele. Ühe moodustasid korralike perede lihased lapsed. Teise aga korralikes peredes üles kasvanud lapsendatud lapsed, kes pärinesid nii öelda asotsiaalsetest vanatest. Kuid et välistada varasemast kodust kasvatust ja selle mõju, siis vaid sellised, kes olid lapsendatud juba imikueas. Ja kahjuks viitasid statistilised tulemused siiski pärilikkuse mõjule.
täiskasvanu31. august 2018, 00:43
palju see väike lapsepea ja arusaam algstaadiumis vajab,välja kannatada suudab,.!?Mitte geenid,vaid head sönad,head teod,head mötted peame meie edasi andma! See on meie kohus,meie täiskasvanute kohus! Ja geenivaramu, see ei täöta teoe kasuks!
eva31. august 2018, 00:30
geenidest väike soodumus,ühiskonnast suur soodumus! Mida te soovit lastelt, vägivald igal,igal,igal silmapiiril.Kui täiskasvanud on pimedad ja kasvatatud, lapsed pole pimedad ja vajavad hoolimist ja suunamist ja tuge!
Lugeja30. august 2018, 23:32
Enesekontroll paadunud kurjategijaid ei kontrolli. See kontrolliks vaid liiga impulsiivseid ja äkilisi, kes seda teadlikult ei tee, ning oma tegusid hiljem kahetsevad. Asi siiski õpitud/õpetatud väärtushinnangutes ja nendega on kogu ühiskonnas raskusi. Politsei küll räägib isegi telekas, et vägivald pole kunagi õigustatud, kuid kohe järgneb sellele mõnelt kanalilt film, kus seda ülistatakse. Rääkimata sellest, et meil on ka seda levitav poliitiline partei oma populaarsuse tippu jõudnud.
ei tea jah30. august 2018, 23:15
aga täitke seda geenivaramut,idioodid
eetlaste30. august 2018, 23:36
mmm30. august 2018, 22:44
Naised kõiges süüdi. Neile meeldivad pahad poisid ja seega aitavad halbade geenide levikule. Kanuti aias olid ka ju peamiselt probleemiks eluheidikute pojad ja neid ümbritsevad neiud karjas.
Kui30. august 2018, 21:37
noortel puudub koduseinte tugi,hoolitsevad vanemad,tekib tähelepanuvajadus ja osad hakkavad seda negatiivsete tegudega nõudma. Kui muidu tähelepanu ei anta,siis tehakse midagi provokatiivset ja siis saab tähelepanu. Kasvõi negatiivset. See on vale,aga süüdi pole lapsed,vaid asi on alguse saanud vanematest ja nende suhtumisest. Lapsed on ka erinevad,mõni ei vajagi tähelepanu,aga enamus siiski eeldab,et keegi neid kuulab,toetab,nõu annab. Tänapäeva emad(mitte kõik)istuvad lapsele tähelepanu pööramise asemel nutitelefonis. Laps niheleb,loobib asju,hakkab nutma,karjub ja räuskab-no ei tehta väljagi. Nagu polekski OMA laps. Vaatan tihtipeale selliseid emasi ja meelde tulevad hooldekodus üksikud vanurid,keda vaatamaski ei käidud. Ehk mida vähem lapse kasvades hoolid lapsest,seda vähem hoolib ta vananedes sinust. Aga sinna vahele mahub aastaid ja osa lastest käituvadki provokatiivselt. Süüdi ei ole ainult geenid,vaid suhtumine ja ümbruskond. Kui lapsele on igatpidi mõista antud,et tema jaoks pole aega ega tahtmist temaga tegeleda,et teda ei väärtustata,ei oska selline laps ennast ka ise väärtustada ja muster kordub kui endal lapsed. Kuriteod on appikarje ühiskonnale-märgske mind,ma olen ka olemas,hoolige minust,tegelege minuga.Loomulikult ei kasva kõigist äärmusliku käitumisega inimesi,aga üks vajab hellust ja hoolt ja tähelepanu natuke rohkem kui teine. Me oleme erinevad. Laps ei ole süüdi,et ta siia ilma sünnib. Ta ootab hellust,hoolt,turvalisust ja tähelepanu. Osad saavad seda, osad ei saa ega vaja,osad ei saa aga vajavad väga. Siis võetaksegi appi ükskõik mis käitumine,teod ja hoiak.Süüdistamine ei aita. Ei vanemaid,ei lapsi. Tarvis on lapse sündides võtta endale vastutus kasvatada ja hoolt kanda oma ihuvilja eest. Kui materiaalselt ongi raske,laps mõistab. Aga ta ei mõista,kui puudub tähelepanu,kannustamine,innustamine. Meie teha on,milliseks laps kasvab. Sest lapsed vajavad juhendamist,suunamist,hellust ja soojust. Selliseid iseloomu omadusi raha eest ei saa. Aga nad on kõige tähtsamad elus. Päritud geenidest olenemata.
pragma30. august 2018, 20:48
kapp30. august 2018, 20:45
geenid jah ja veel sellsed ja tollised asjad.etv 2 peal jookseb seriaal westworld.seal seletatakse populaarselt kuidas mõnedest saavad huligaanid.lihtsalt programm on neil selline,olla huligaan.et meiesugused,nagu ratas ja reinsalu,õigluse korravalvurid saaksid neid korrale kutsuda ja veel palju muud teha.
see on mäng.peen mäng...
30. august 2018, 20:44
Väga tõhus nipp on niipea, kui titt käima õpib, suunata kohe hullumajja ravile.
peaks30. august 2018, 20:39
see 4 miljooni (KE rahaeraldus kaakide parandamiseks) andma geenimuundajatele. Teevad uuringud ja äkki õnnestub midagi parandada.
Enot30. august 2018, 20:25
Tõlget araabia keelde tuleb?
1234567830. august 2018, 20:23
Koerte puhul agressiivsed isendid hukatakse või ei lubata neil paljuneda. Miks see inimeste peal ei peaks toimima?