Terviseuudised

PSÜHHIAATER: teismelise jamade põhjus on ka varase lapseea tegemata töö (13)

LISA KOMMENTAAR

Room5. september 2018, 11:32
Kõik algab kodust! Juba lasteaias on lapsi, kes ilmselgelt suurde rühma ei sobi. Väiksemas grupis või omaette on nad normaalsed, tihti andekadki. Suures grupis muutuvad agressiivseks: hammustavad, löövad teisi kättejuhtuvate esemetega... Jutt sellest vanematele on sageli mõttetu. Nende jaoks on oma laps normaalne, kõik teised (ka õpetajad) ei saavat lihtsalt hakkama. Agressiivne laps tulebki kuidagi-viisi lohistada koolini, aga seal suhtutakse kiusamisse juba karmimalt. Kui ikka suhtutakse.... Koolijuhtidele: minge uurige kooli tulnud laste tausta lasteaias! Seal öeldakse teile kohe, kes on homne koolikiusaja. Lapsevanemad: kui teile lasteaias öeldakse, et teie laps on agressiivne, võtke ta käekõrvale ja käige psühholoogi juures ära. Saate teada, mida teie laps vajab. Võib-olla pole mõtet panna teda tavakooli mammutklassi, et hiljem sealt psühhotraumaga minema löödaks!
KillaH5. september 2018, 10:16
Tagantjärele tarkus või? Suure hurraaga võeti vastu trobikond seadusi, mis vanematelt õigused kasvatustöö meetodite osas prakiliselt suure 0 tegi, sealjuures kärbiti oluliselt pedagoogide autoriteeti ja nüüd targutatakse, et kodutöö on tegemata?
Iga nolk teab vaid seda ,et tal on õigused, kuid mitte kohustused, vanemad kõvemat häältki teevad, mingi lauslolluse peale, siis joostakse lastekaitse ametisse kaebama, nimetatud amet ise ässitab seda tegema. Seega vanemana, kui su võsuke valab kassi torusiiliga üle ja paneb takkatippu tule otsa, siis vaid naerata ja räägi vaiksel toonil, kuid ära sõrme viibuta, see on juba liig.
Seaduste tõttu on terve generatsioon süüdimatuid tohlakaid ülesse kasvanud ja nüüd kraaksutakse midagi kodutööst? Seadusloomega tegelevad ikka vahepeal sellised puupead, et anna olla.
kõigist neist ei tule4. september 2018, 17:18
kaagid. paljudel tuleb mõistus iseenesest tagasi. lihtsalt jõutakse punkti kus tuleb valida kas täiskäik põhja või mõistus pähe ja oma tee jalgade alla.
Kala4. september 2018, 23:20
Igasugused psühholoogid ja targutajad, ka politsei, varjavad tegelikke kuritegude põhjusi.
Väide, et noortekambad on väga ohtlikud on nonses. Kui noortekamp suunata tänaval-teedel korda looma, siis nendest ei hakka keegi kurjategijaks. Valitsuse räige hirm rahvarevulutsiooni ees on killustanud elanikud - kõik on kõigile kiskjad. Valitsuse valed ja sulindus on noorte kallutamine kuritegudele. Politsei tegevusetus tekitab nõudluse omakohtu järgi, millest ka üks kambasolijatest kinnitas. Noori tuleb koondada ühistegevusse ja ühiste eesmärkide elluviimisele. Tõsi, et sellega kukutatakse kuridegelik valitsus aga tapmised saavad üliharuldaseks nähtuseks ja kuritegevus saab kontrolli alla. Kuridegude puhul sageli politsei, statistiliste näitajate huvides, ei reageeri toimepandud kuridegudele, mis on aga kuriteo varjamine ja on kriminaalkuritegu.
Tõnu Anton4. september 2018, 16:04
Vana Testament
Õpetuse sõnad:
13 ptk 24 - Kes oma vitsa ei pruugi,see vihkab oma poega, aga kes teda armastab,see võtab teda aegsaste karistada
17 ptk 25 - Halp poeg on oma isale meelepahanduseks ja kibe sellele, kellest ta sündinud.
22 ptk 6 - Õpeta oma las t nõnda, kui temale sünnib, siis ei lahtu tema mitte sest ära, kui ta vanaks on saanud.
Aastatuhandete tarkus on tänapäeval mitte ainult unustatud, vaid kõlbmatuks tunnistatud. Isegi nii, et vanemad võivad lapse karistamise eest kohtu alla sattuda. Ja seda mõnekümne aasta jooksul. Tulemus on kodudes ja tänavatel iga päev näha.
Kalev4. september 2018, 13:06
Hoopis lapseeas tehtuid ei osata kasvatada
vabakasvatus4. september 2018, 11:07
kossa4. september 2018, 10:47
totrate seadustega lastakse asjad käest.minu ema kasvatas üksi kuute last,ja kust see aeg oli kasvatada-tööd oli vaja rügada laste heaks.ja ükski meist ei saanud pätiks.lihtsalt meie noortele on kõik lubatud ja miskit ei keelata ega karistata
Juurika Jorss4. september 2018, 10:23
Tagantjärele tarku on meil oi kui palju, üksteise võidu vahutatakse, miks asjad on nii ja mitte naa, aga pole seni juhtunud lugema ega kuulma, mida EDASI teha, et olukord paraneks. Selle asemel käib lausa kaklus, kus püütakse tõestada, miks üks või teine või kolmas abinõu ei kõlba kuhugi.
no4. september 2018, 10:22
kui ikka õigel ajal sigaduste eest kerepeale ei anta, siis ongi kari karistamatuse tundega pätte olemas...
vanematel pole 4. september 2018, 09:50
kas raha või teadmisi ja tulemus ongi käes kui lükatakse lapsed õue kampades hängima. aga president teab, et eestis on parim aeg, krt on ikka sooda peast!
Selleks ei pea psühholoog olema4. september 2018, 11:14
Kodune kasvatus on tegemata. 16 aastat tagasi ajakirjanikud kuulutasid, vabakasvatus, vabakasvatus. Aga palun.
dbqp5. september 2018, 09:30