Tallinna Kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul oli rattapatrullist suvel väga palju kasu: julgestati suveüritusi, nõustati turiste ja aidati riskirühma patsientidel jahedaid ruume leida. Foto: MIHKEL MARIPUU / Scanpix
Terviseuudised
6. september 2018, 11:40

Kuumad ilmad tõid tänavu kiirabi rattapatrullile tööd juurde

Kiirabi rattapatrull tegutses 1. juunist kuni 31. augustini. Kokku oli kiirabi jalgrattapatrullil sel aastal 248 väljakutset, mis on  ligi kaks korda rohkem kui eelmisel aastal.

Rattapatrull töötas 81 päeva, mis tähendas 859 töötundi ratastel. Väljakutsetest kiire prioriteediga olid ligi pooled (47,9%). 43% kõigist väljakutsetest oli rattapatrull kohal vähem kui 5 minutiga.

Patsientidest 69% olid mehed ja 31% naised, 37% patsientidest olid alla 18-aastased, kõige rohkem oli aga keskealisi.  21% vajas haiglaravi ja toimetati sinna tavalise kiirabibrigaadiga. 17% olid joobes ja anti üle politseile, 39% patsientidest said abi kohapeal, 23% meditsiiniabi ei vajanud.

Peamiselt diagnoositi traumasid (63). Olmetraumasid oli 24, liiklustraumasid 7, sporditraumasid 2, traumasid vägivalla tõttu 2,  töötraumasid 1. Narko- ja alkojoobe tõttu kutsuti välja 76 juhul. Patsiente vaadati läbi ja konsulteeriti 78 korral

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul oli suvi erakordselt kaunis, mistõttu oli ka rattapatrulli väljakutseid palju rohkem kui mullu. „Jalgrattabrigaadid on Tallinnas väga vajalikud ning kokku töötas sel aastal rattapatrullis 46 Tallinna Kiirabi töötajat,“ sõnas Mölder.

Tallinna Kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul oli rattapatrullist kokkuvõttes väga palju kasu, teenindati abivajajaid, julgestati vanalinnas toimunud ohtraid üritusi, nõustati turiste ning aidati kuumadel suvepäevadel riskirühma patsientidel leida sobilike ruume jahtumiseks. „Linnaelanikud ja külalised andsid rattapatrullile  väga positiivse hinnangu,“ ütles Adlas.