Video: Manona Paris/Märt Niidassoo
Toiduuudised
12. september 2018, 16:30

VIDEO | Taimetark Mercedes Merimaa õpetab tegema armujooki (1)

Taimetark Mercedes Merimaa õpetas möödunud nädalal Pärnumaal Maria talus peetud lõikuspeo raames toimunud töötoas valmistama armujooki, mille retsept pärineb 900 aastat tagasi elanud pühalt Hildegardilt, säravalt keskaegselt teadjanaiselt, kel oli selgeltnägija kuulsus. 

Mercedes Merimaa ei vaja eriti tutvustamist – sõnaka ja söaka taimetargana on ta juba ammu Eestis  endale nime teinud. Terava ja otsekohese inimesena oskab ta ise oma õpetatavale irooniat kuvada lasta. Nii on ta esimene, kes muigab püha Hildegardi armujoogi üle – ehk kuidas siis nunn, kes kaheksandast eluaastast (teistel andmetel 14. eluaastast) kloostris elas, tead midagi armastusest? „Ju ta oli selgeltnägija,“ nendib Merimaa kohaolijate naeru saatel.

Mainitud püha ema kirjutas ka seksuaalsusest ja armastusest, täheldab Merimaa. Hildegard olla olla nii särav daam olnud, et tema juuresolekul läksid mehed ja eriti mungad, hulluks.

Ent armastusel on mitmeid vorme ning see retsept on piisavalt lihtne ning toniseeriv, et tähelepanu pälvida – seda enam, et on ülilihtne.

Mida armujoogi tegemiseks vaja läheb, loe Toidutarest!