Kuiva silma sündroomi peetakse krooniliseks haiguseks, mis kulgeb ägenemiste ja heaoluperioodidega.Foto: Vida Press
Hea nõu
17. september 2018, 09:19

Maailmas kannatab umbes 100 miljonit inimest kuiva silma sündroomi all. Probleem vaevab rohkem naisi kui mehi,  probleemid suurenevad vanemaks saades. 

SILMAARST: kuiva silma sündroomi on keeruline tõkestada

Kõlab ehk üllatavat, kuid kuiva silma sündroomi üks tunnuseid on hoopis pisaratevool. Kreutzwaldi Silmakeskuse silmaarst Merike Meren selgitab, et kuiva silma sündroom pole vaid ebamugavustunne, vaid võib kahjustada ka nägemist. 

Kõlab ehk üllatavat, kuid kuiva silma sündroomi üks tunnuseid on hoopis pisaratevool. Kreutzwaldi Silmakeskuse silmaarst Merike Meren selgitab, et kuiva silma sündroom pole vaid ebamugavustunne, vaid võib kahjustada ka nägemist. Maailmas kannatab sellee sündroomi all umbes 100 miljonit inimest. 

„Kuiva silma sündroom on kogu silma pisarasüsteemi talitluslik häire. Pisarasüsteem koosneb silma välispinnast, pisaranäärmetest ja neid ühendavatest närvikiududest. Kui mainitud osades tekib häire ja silma pisaravedelikku ei ole piisavalt või selle koostis pole piisavalt hea, kahjustab selline olukord silma pinnal olevaid rakke,“ selgitab Kreutzwaldi Silmakeskuse silmaarst Merike Meren.

Edasi lugemiseks: